Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με Μπαχτσελί για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με Μπαχτσελί για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη με τον εθνικιστική δεξιό, κεμαλικό σύμμαχό του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον οποίο συζήτησε την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για περίπου μισή ώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, όπως ανέφερε πηγή της τουρκικής Προεδρίας.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, αλλά και πρόεδρος του κυβερνώντος, ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) αναμένεται να κάνει ανακοίνωση για το θέμα αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Ντ. Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), τέταρτης δύναμης στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ζήτησε επίσπευση των εκλογών, που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου 2019, για τις 26 Αυγούστου 2018.

Ο 70χρονος πολιτικός, που παλαιότερα επέκρινε δριμύτατα τον Τ. Ερντογάν, είναι πλέον ένας από τους κυριότερους συμμάχους του. Το MHP και το AKP έχουν συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας ενόψει των επόμενων εκλογών υπό τον τίτλο «Λαϊκή Συμμαχία».

Ο Τ. Ερντογάν πάντως απέρριψε εμμέσως την πρόταση του Ντ. Μπαχτσελί.

Η 26η Αυγούστου είναι η επέτειος της μάχης του Μαντζικέρτ, το 1071, δηλαδή της νίκης των Σελτζούκων Τούρκων του σουλτάνου Αλπ Αρσλάν επί του βυζαντινού στρατού.

Οι προσεχείς διπλές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές είναι κρίσιμες για την Τουρκία, καθώς θα σηματοδοτήσουν τη μετάβαση της χώρας από την προεδρευόμενη κοινοβουλευτική στην προεδρική δημοκρατία, η οποία εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα για την τροποποίηση του συντάγματος, τον Απρίλιο του 2017.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος θα εκλεγεί σε αυτές θα είναι πλέον αρχηγός τόσο του κράτους όσο και της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ. Η θέση του πρωθυπουργού θα καταργηθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr