Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κουρτς απαγορεύει προεκλογικές εκστρατείες Τούρκων στην Αυστρία

Ο Κουρτς απαγορεύει προεκλογικές εκστρατείες Τούρκων στην Αυστρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού δεξιάς-ακροδεξιάς η οποία είναι σφόδρα αντίθετη στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, θα απαγορεύσει στους Τούρκους πολιτικούς να πραγματοποιήσουν προεκλογική εκστρατεία στο έδαφός της ενόψει των εκλογών του Ιουνίου, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Η τουρκική ηγεσία του Ερντογάν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις τουρκικές κοινότητες στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε σήμερα ο Κουρτς στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF.

Πρόσθεσε δε, ότι «οι προεκλογικές εμφανίσεις τούρκων πολιτικών στην Αυστρία είναι ανεπιθύμητες και επομένως δεν θα τις επιτρέπουμε εφεξής».

Η αντίθεση της Αυστρίας σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι κάτι νέο. Ο προηγούμενος σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος δήλωσε τον περασμένο χρόνο, ότι θα προσπαθήσει να απαγορεύσει τις προεκλογικές εμφανίσεις τούρκων υπουργών ενόψει του τότε δημοψηφίσματος για τις Συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία.

Έκτοτε ψηφίστηκε νόμος, ο οποίος δίνει στην κυβέρνηση μεγαλύτερες εξουσίες για την απαγόρευση συναθροίσεων από μη αυστριακούς πολιτικούς.

Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Αυστρία είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής. Οι συντηρητικοί του Κουρτς συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με το αντι-ισλαμικό Κόμμα των Ελευθέρων, γεγονός που καθιστά την Αυστρία μοναδική χώρα στη δυτική Ευρώπη με ακροδεξιό κόμμα στην κυβέρνηση.

Αμφότερα τα κόμματα θεωρούν, ότι η ΕΕ θα πρέπει να διακόψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία. Ερωτηθείς αν η Αυστρία θα απαγορεύσει τις προεκλογικές εκδηλώσεις όλων των τουρκικών πολιτικών κομμάτων, ο Κουρτς απάντησε καταφατικά.

Προεκλογική εκστρατεία είχαν επιχειρήσει να πραγματοποιήσουν και πριν το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο για την αλλαγή του Συντάγματος στην Τουρκία, Τούρκοι υπουργοί σε χώρες με μεγάλες τουρκικές κοινότητες, όπως η Ολλανδία και η Γερμανία.

Οι χώρες αυτές επέβαλαν ανάλογες απαγορεύσεις επικαλούμενες λόγους ασφαλείας, οι οποίες προκάλεσαν την οργή της Τουρκίας, με τον Ερντογάν και κάποιους από τους συμμάχους του την περίοδο εκείνη να συγκρίνουν την κυβέρνηση του Βερολίνου με το ναζιστικό καθεστώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr