Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανατροπή στo διπλό φονικό στη Λευκωσία: “Κάτι μου κρύβουν”

Ανατροπή στo διπλό φονικό στη Λευκωσία: “Κάτι μου κρύβουν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Δολοφονίες, Κύπρος, Λευκωσία,

Την ώρα που οι έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στη Λευκωσία με θύματα ένα ζευγάρι συνεχίζονται, άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει στην Κύπρο ανάμεσα στην αστυνομία και τον ιατροδικαστή της οικογένειας.

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, που εκπροσωπεί την οικογένεια των θυμάτων της δολοφονίας της περασμένης Πέμπτης στο Στρόβολο της Λευκωσίας, δήλωσε πως “έχει την πεποίθηση ότι οι ανακριτές της αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος”.

Ο κ. Ματσάκης, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση.

«Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Ματσάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοψία της σκηνής είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια.

«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», είπε ο κ. Ματσάκης.

«Άρχισα να πιστεύω – είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή;

Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;», διερωτήθηκε ο κ. Ματσάκης. «Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί;», πρόσθεσε.

Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι τέσσερις κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».

Η αστυνομία με την σειρά της παρέπεμψε στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται, ότι «διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία».

“Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων, και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της. Το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία”, επισημαίνεται.

Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες τόσο στη λήψη καταθέσεων αλλά και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων αλλά και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

“Τέλος, όσον αφορά δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr