Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μανουέλ Βαλς ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη έκπληξη στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή

Ο Μανουέλ Βαλς ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη έκπληξη στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαρκελώνη, Γαλλία, Ισπανία, Μανουέλ Βαλς,

Ο Μανουέλ Βαλς έκανε την έκπληξη. Αποκάλυψε πρόσφατα ότι το κεντροδεξιό ισπανικό κόμμα Ciudadanos του έκανε πρόταση να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Βαρκελώνης.

Ο πρώην σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας και νυν ανεξάρτητος βουλευτής (αποχώρησε από το Σοσιαλιστικό κόμμα και προσχώρησε στο κόμμα Μακρόν) γεννήθηκε στην Βαρκελώνη,από γονείς Ισπανούς και Καταλανούς και πήρε την γαλλική υπηκοότητα το 1982, σε ηλικία 20 ετών. Η αδελφή του Τζιοβάνα ζει πάντα στην Βαρκελώνη.

«Bueno, me lo voy a pensar »,«εντάξει, θα το σκεφτώ» ήταν η απάντησή του στο κεντροδεξιό κόμμα της Ισπανίας που του πρότεινε να κατέβει δήμαρχος το 2019. Ο ίδιος το επιβεβαίωσε στο τοπικό μέσο La Vanguardia.

Ο Μανουέλ Βαλς έχει ταχθεί κατά την ανεξαρτησίας της Καταλονίας και θέλει να πάρει την δημαρχία από την Ada Colau, φιλικά προσκείμενη στο νεοκομμουνιστικό κόμμα Podemos, η οποία διοικεί την πόλη μειοψηφικά, αφού οι σοσιαλιστές σύμμαχοί της γύρισαν την πλάτη.

Μιλώντας και στο κανάλι TVE, την περασμένη Παρασκευή, σε άπταιστη καταλανική διάλεκτο, ο Μανουέλ Βαλς επανέλαβε ότι τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και πρόσθεσε ότι «ως παιδί Καταλανών που γεννήθηκε στην Βαρκελώνη θέλω να δώσω στην Καταλονία και στην Ισπανία αυτό που μου πρόσφεραν, τις ρίζες μου».

Το τελευταίο διάστημα, ο Μανουέλ Βαλς έχει πολλαπλασιάσει τα ταξίδια στην Βαρκελώνη και συμμετέχει όλο και περισσότερο σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Ο Μανουέλ Βαλς υπήρξε δήμαρχος στην γαλλική πόλη Ερβί για πολλά χρόνια. Ο γαλλικός νόμος του επιτρέπει, αν εκλεγεί δήμαρχος Βαρκελώνης, να είναι ταυτόχρονα και βουλευτής στη γαλλική βουλή.

O πρώην γάλλος πρωθυπουργός βρίσκεται αυτή την περίοδο σε μεγάλες αλλαγές στη ζωή του. Προ μηνός ανακοίνωσε ότι πήρε διαζύγιο από την σύζυγό του, Anne Gravoin, διάσημη μουσικό της Γαλλίας, και ήδη έχει βρει τον νέο έρωτα της ζωής του, την βουλευτή του κόμματος Μακρόν Olivia Grégoire.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο Μακρόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr