Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενεργειακά, αγωγός φυσικού αερίου και Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης – Σίσι

Ενεργειακά, αγωγός φυσικού αερίου και Κυπριακό συζήτησαν Αναστασιάδης – Σίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλά και σημαντικά στην ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια.

Σημαντικότερα θέματα συζήτησης, το Κυπριακό, τα ενεργειακά, ο αγωγός φυσικού αερίου και τα απόβλητα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρης Μορίτσης.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Φιλελεύθερος στην ηλεκτρονική της έκδοση, μετά τη συνάντηση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «οι σχέσεις, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Κύπρο, αλλά και ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο Σίσι είναι εξαιρετικές.

Με την ευκαιρία αυτή της τριμερούς συνάντησης, όπου εγκαινιάστηκε το Πρόγραμμα «Νόστος η Επιστροφή», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία σε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Σίσι, να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, να ευχαριστήσει για τη στάση της Αιγύπτου απέναντι της Κύπρου, ειδικότερα για τη στήριξη στο πλαίσιο της Ισλαμικής Διάσκεψης και για να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα.

Στη βάση αυτών των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Αίγυπτο συζητήθηκε και η προοπτική της εμβάθυνσης και της καλλιέργειας συγκεκριμένων σχέσεων συνεργασίας.

Εκτός από τον ενεργειακό τομέα και τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, έγινε συζήτηση ειδικότερα για την ιχθυοκαλλιέργεια, για τον υποθαλάσσιο ηλεκτρικό αγωγό «EuroAfrica Interconnector» που θα συνδέει την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη και που βρίσκεται επίσης σε προχωρημένο στάδιο, ενώ έγινε συζήτηση, ακόμα, και για άλλα συγκεκριμένα σχέδια, όπως για τη διαχείριση αποβλήτων και για τις διάφορες ευκαιρίες για εκατέρωθεν επενδύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Αίγυπτος είναι μια πολύ σημαντική χώρα για την περιφερειακή σταθερότητα, για την ενεργειακή προοπτική και η σχέση ανάμεσα στην Κύπρο και την Αίγυπτο δείχνει ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr