Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε συνθήκες δουλείας κρατούνται Αφρικανοί μετανάστες στη Λιβύη

Σε συνθήκες δουλείας κρατούνται Αφρικανοί μετανάστες στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περίπου 800 μετανάστες, έγκλειστοι σε κέντρο κράτησης που ελέγχει η κυβέρνηση της Λιβύης στο δυτικό τμήμα της χώρας, είναι αντιμέτωποι με ζοφερές συνθήκες, χωρίς επαρκή τροφή ή πόσιμο νερό, καταγγέλουν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Πολλοί από τους μετανάστες αυτούς παραμένουν παγιδευμένοι για πάνω από πέντε μήνες στο κέντρο αυτό στη Ζουάρα, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπου ορισμένοι είχαν φθάσει ήδη υποσιτισμένοι καθώς κρατούνταν από δίκτυα διακινητών και εμπορίας ανθρώπων, τόνισε τόνισε η Καρολίνε Κλάιερ, επικεφαλής της διεύθυνσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πολλά κέντρα κράτησης που θεωρητικά βρίσκονται υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης, η οποία εδρεύει στην Τρίπολη.

Σε αυτά οδηγούνται πρόσφυγες και μετανάστες που συλλαμβάνονται στους δρόμους ή επιβαίνουν σε πλεούμενα που αναχαιτίζονται από το υποστηριζόμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση λιμενικό σώμα καθώς προσπαθούν να φθάσουν στην Ιταλία.

Στα κέντρα κρατείται μόνο ένα μικρό μέρος των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Λιβύη.

Οι περισσότεροι ζουν σε κοινότητες της χώρας ή κρατούνται από δίκτυα διακίνησης και ενίοτε εμπορίας ανθρώπων.

Αρκετά από τα κέντρα κράτησης έκλεισαν τους τελευταίους μήνες, καθώς πολλοί μετανάστες επαναπατρίστηκαν χάρη σε ένα πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ή με απευθείας πτήσεις που οργάνωσαν οι κυβερνήσεις των χωρών τους.

Ακτιβιστές τονίζουν ότι οι συνθήκες για τους μετανάστες στη Λιβύη ήταν ήδη τρομερές, αλλά επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο από το καλοκαίρι, όταν ο αριθμός των ανθρώπων που φθάνουν στις ακτές της Ιταλίας μειώθηκε ραγδαία, λόγω μιας σειράς ιταλικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για να μειωθούν οι αφίξεις στην Ευρώπη.

Πολλοί κρατούνται περισσότερο από διακινητές, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις τους βασανίζουν για να εκβιάσουν τις οικογένειές τους για χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr