ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο προσέφυγε η Μαδρίτη προκειμένου να βάλει φρένο στα σχέδια για επανεκλογή του Κάρλες Πουτζδεμόν στην Καταλονία. Οι αυτονομιστές θα πρέπει να παρουσιάσουν έναν νέο υποψήφιο, αν θέλουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση η Μαδρίτη ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο να ακυρωθεί νόμος, που ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στο καταλανικό κοινοβούλιο και θα επέτρεπε στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, να εκλεγεί εξ αποστάσεως.
«Κανένας υποψήφιος για την προεδρία της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) δεν μπορεί να εκλεγεί χωρίς να είναι παρών στο κοινοβούλιο της Καταλονίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, προσθέτοντας ότι από τη στιγμή που το Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο έχει ήδη απαγορεύσει μια εκλογή κατά την οποία απουσίαζε ο υποψήφιος, δεχθεί να εξετάσει την προσφυγή, η ισχύς του νόμου θα ανασταλεί.
Οι καταλανοί βουλευτές έχουν προθεσμία έως τις 22 Μαΐου να επιλέξουν ηγέτη και να σχηματίσουν κυβέρνηση, αν θέλουν να αποφύγουν τη διεξαγωγή νέων εκλογών.























































