Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άσαντ: Ο Ερντογάν είναι «κολλητός» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

Άσαντ: Ο Ερντογάν είναι «κολλητός» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού αρνείται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες και ότι «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».

«Δεν έχουμε χημικό οπλοστάσιο από το 2013, οπότε και το παραδώσαμε» αναφέρει συγκεκριμένα ο Άσαντ, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» επισημαίνοντας ότι «το δυτικό αφήγημα ξεκίνησε μετά τη νίκη του συριακού στρατού, όχι νωρίτερα».

«Υποτίθεται ότι έγινε χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως η Ντούμα, και ότι υπήρξαν μόνο 45 θύματα. Αν είχε γίνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μια τέτοια περιοχή, θα έπρεπε να υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκροί. Τέλος, γιατί τα υποτιθέμενα χημικά όπλα σκοτώνουν μόνο παιδιά και γυναίκες; Δεν σκοτώνουν εξτρεμιστές; Αν δείτε τα βίντεο, είναι εντελώς ψεύτικα» αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «πρόκειται για φάρσα, για ένα πρωτόγονο παιχνίδι, μόνο και μόνο για να επιτεθούν στον συριακό στρατό».

«Μόλις οι τρομοκράτες ηττήθηκαν, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί τους, που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία, είδαν ότι έχασαν τα βασικά χαρτιά τους. Αυτός είναι ο λόγος που επιτίθενται στον συριακό στρατό, για να ανυψώσουν το ηθικό των τρομοκρατών και να εμποδίσουν την απελευθέρωση περισσότερων περιοχών» δηλώνει.

Επισημαίνει παράλληλα ότι οι Δυτικοί αξιωματούχοι «που διατείνονται ότι υπήρξε επίθεση» μιλούν «μόνο για αναφορές» χωρίς να παρουσιάζουν απτές αποδείξεις.

«Οι αναφορές θα μπορούσαν να είναι απλές κατηγορίες. Τα βίντεο προέρχονται από την ομάδα “Λευκά Κράνη”, η οποία με τη σειρά της χρηματοδοτείται από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για τον Τούρκο πρόεδρο ο Άσαντ αναφέρει πως «από την αρχή του πολέμου ο Ερντογάν υποστήριζε τους τρομοκράτες, αλλά εκείνη την εποχή κρυβόταν πίσω από εκφράσεις όπως “η προστασία του συριακού λαού, η υποστήριξη των προσφύγων” κ.λπ. Είχε τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως ανθρωπιστής. Τώρα, όμως, έβγαλε τη μάσκα και αποκαλύπτεται ως επιτιθέμενος» δηλώνει.

Ισχυρίζεται ακόμη πως ο Ερντογάν «είναι με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», στόχος της οποίας «είναι να χρησιμοποιεί το Ισλάμ για να ελέγχει την κυβέρνηση μιας χώρας και να δημιουργεί πολλαπλές κυβερνήσεις αυτού του είδους, σαν ένα διεθνές δίκτυο από Μουσουλμανικές Αδελφότητες».

Εκτιμά ακόμη ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν εφαρμόζει τη δική του ατζέντα, αλλά την αμερικανική, ενώ αναφερόμενος στις ΗΠΑ δηλώνει ότι «η μόνη αποστολή που έφεραν εις πέρας στη Συρία είναι η υποστήριξη των τρομοκρατών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr