Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πήγε στη Βρετανία και την έχρησε «σύμμαχο στρατηγικής σημασίας» μετά το Brexit

Ο Ερντογάν πήγε στη Βρετανία και την έχρησε «σύμμαχο στρατηγικής σημασίας» μετά το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμμαχο στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ξεκίνησε σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στη χώρα.

Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, με την ατζέντα των συνομιλιών να εκτείνεται από τα γεωπολιτικά θέματα έως την οικονομία.

Μεταξύ άλλων, το «μενού» των συναντήσεων του Τούρκου προέδρου θα αφορά την κατάσταση στη Συρία και το Ιράν, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Η Βρετανία είναι μια στρατηγικής σημασίας σύμμαχος, την οποία κρίνουμε πολύτιμη και αξιόπιστη» υπογράμμισε σήμερα ο Ερντογάν, σε σύντομη ομιλία στο «Forum Tatlidil» παρουσία επιχειρηματιών και επενδυτών των δύο χωρών.

Εκτός των διεθνών ζητημάτων, στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί και η ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένης και της αποχώρησης του Ην. Βασιλείου από την Ε.Ε.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε επιπλέον με τη Βρετανία μετά το Brexit, σε όλους τους τομείς» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Το 2017 οι διμερείς συναλλαγές ανήλθαν σε 14 δισ. λίρες (15,8 δισ. ευρώ).

«Πιστεύω ότι οι δυνατότητες των δύο χωρών υπερβαίνουν αυτόν τον αριθμό» τόνισε ο Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλήγμα στον τουρισμό της Τουρκίας από τον πόλεμο στο Ιράν: Αυξάνονται οι ακυρώσεις και τα κόστη

Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό

Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου

Το Ιράν απέρριψε το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου – Έθεσε 5 δικούς του όρους

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr