ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γάλλος υπ. Οικονομικών ανησυχεί ότι η Ιταλία μπορεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωζώνη

Ο Γάλλος υπ. Οικονομικών ανησυχεί ότι η Ιταλία μπορεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωζώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία,

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ προειδοποίησε ότι η σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί εάν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος και το έλλειμμα.

«Εάν η νέα κυβέρνηση έπαιρνε το ρίσκο να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα, όπως και για την εξυγίανση των τραπεζών, όλη η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης μπορεί να απειληθεί», προειδοποίησε ο κ. Λεμέρ, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Le Grand Rendez-vous» του γαλλικού δικτύου Europe 1, σε συνεργασία με την οικονομική εφημερίδα Les Echos και το δίκτυο CNEWS.

«Ο καθένας πρέπει να καταλάβει στην Ιταλία ότι το μέλλον της Ιταλίας είναι στην Ευρώπη και πουθενά αλλού και για να είναι το μέλλον αυτό στην Ευρώπη υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται», υπογράμμισε ο κ. Λεμέρ.

«Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ιταλία ισχύουν, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

»Σέβομαι την κυρίαρχη απόφαση του ιταλικού λαού, αλλά υπάρχουν δεσμεύσεις που ξεπερνούν τον καθένα μας», τόνισε.

«Θα δούμε ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι Ιταλοί αξιωματούχοι, επαναλαμβάνω πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές μακροπρόθεσμα για να εξασφαλιστεί η κοινή μας σταθερότητα», κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φρέντης Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν αν προτίθεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αποζημίωση των πυρόπληκτων πολιτών

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

«Χρυσάφι» το ελαιόλαδο – Οι τιμές στα ύψη

Θέουτα: Οι Μαροκινοί παράνομοι μετανάστες «έπληξαν» τη Συνθήκη Σένγκεν

Μετά τη Θέουτα επιστολή της Ούρσουλα στον Σάντσεθ: «Αυξημένη εποπτεία και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, η χρησιμοποίηση φυσικών φρακτών»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr