ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ρούμπιο για Ελλάδα: «Δεν θέλουμε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού να απειλείται» - «Έχουμε ατέρμονο χρέος στην αρχαία Ελλάδα»
Μάρκο Ρούμπιο: «Θαυμασμός και δέος» για την Ελλάδα από την Πνύκα με φόντο την Ακροπόλη
Τέλος από τον ΑΝΤ1 με αιχμές οι «Ράδιο Αρβύλα» - Η ανακοίνωση του καναλιού
Ισπανία: Πέθανε η 87χρονη Μαρικάρμεν που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά των εξώσεων
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου - Τι προβλέπει η τροπολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη βούλησή του να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις με την Ευρώπη, εφόσον επανεκλεγεί στον προεδρικό θώκο, καθώς παρουσίασε την Πέμπτη το πρόγραμμα του κόμματός του ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου.
«Θα ενισχύσουμε τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μας με τις διαφορετικές περιφερειακές δομές, αρχής γενομένης από την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Ερντογάν, σε μια ομιλία που εκφώνησε σε συγκέντρωση του ισλαμοσυντηρητικού κυβερνώντος κόμματός του, του AKP, όπου παρέθεσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του.
«Δεν θα αρνηθούμε να συνεχίσουμε, σε μια βάση όπου όλοι θα είναι κερδισμένοι, τη διαδικασία της ένταξης στην ΕΕ, την οποία θεωρούμε ως στρατηγικής σημασίας στόχο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογραμμίζει στο πρόγραμμά του την αναγκαιότητα να «διατηρηθεί η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ», προκειμένου ιδίως η Ουάσιγκτον στο να σταματήσει να στηρίζει τους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία, τους οποίους η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκράτες».
Αναφορικά με τη Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει εκεί τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις «έως την εκκαθάριση της περιοχής από όλους τους τρομοκράτες», μια αναφορά στους Κούρδους πολιτοφύλακες και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.























































