Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Ο Τζουζέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Ιταλία: Ο Τζουζέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – Όλα τα σενάρια ανοιχτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός καθηγητής Τζουζέπε Κόντε παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα όπως επιβεβαίωσε ο γραμματέας του προεδρικού μεγάρου Κυρηνάλιου.

Έτσι οι προσπάθειές στην Ιταλία για σχηματισμό κυβέρνησης από τη Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων απέβησαν άκαρπες και είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης τεχνοκρατών, αλλά ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες.

Τεταμένο το πολιτικό κλίμα στην Ιταλία – Δεν αποκλείεται ρήξη και πρόωρες εκλογές

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματταρέλλα, μετέβη στο μέγαρο Κυρηνάλιο και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για άτυπη συνομιλία με τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με σχολιαστές, μπορεί να πρόκειται για ένδειξη ότι η συνεργασία με την Λέγκα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω και της υποψηφιότητας του καθηγητή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία εναντιώθηκε ο Ματταρέλλα, παρά τις πιέσεις του κόμματος της Λέγκα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, είχε μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και ο γραμματέας της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι.

Αν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ναυαγήσει, η μόνη εναλλακτική θα είναι νέες εκλογές το φθινόπωρο. Αν υπάρξει, όμως, θετική ολοκλήρωση των προσπαθειών, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε θα παρουσιάσει στον πρόεδρο την λίστα των υπουργών του και θα μπορέσει να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Πηγές των Πέντε Αστέρων δήλωσαν ωστόσο στο πρακτορείο ANSA ότι ο πρόεδρος Ματταρέλα έθεσε βέτο στην υποψηφιότητα του καθηγητή Πάολο Σαβόνα για το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr