Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ρίχνει την τιμή του ντίζελ μετά την «επανάσταση» της νταλίκας

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ρίχνει την τιμή του ντίζελ μετά την «επανάσταση» της νταλίκας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μείωση της τιμής του ντίζελ, η οποία και θα μείνει παγωμένη για 60 ημέρες, προχωρά η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Τεμέρ, υποχωρεί στα αιτήματα των απεργών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει οδοφράγματα προκαλώντας την παράλυση της κυκλοφορίας.

Η τιμή του ντίζελ, η οποία ανερχόταν το Σάββατο σε κατά μέσον όρο 3,788 ρεάλ Βραζιλίας το λίτρο, θα μειωθεί κατά 0,46 ρεάλ το λίτρο, διευκρίνισε ο Τέμερ, ανακοινώνοντας την μείωση αυτή της τάξης περίπου 12%.

Ο Τέμερ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της να αποζημιώσει για τη διαφορά στην τιμή την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη μείωση 10% για 15 ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας των 60 ημερών οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται σε μηνιαίο επίπεδο κι όχι κάθε μέρα, όπως γινόταν προηγουμένως.

Αυτό αποτέλεσε έναν από τους λόγους για τους οποίους ξέσπασε η απεργία, την οποία πυροδότησε μια πρόσφατη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κίνησης που συνδεόταν με μια αύξηση της τιμής του αργού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε επίσης χθες το βράδυ Κυριακής ότι αποδέχεται και άλλα τέσσερα αιτήματα των απεργών, κυρίως την κατάργηση ορισμένων διοδίων για τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων.

«Κάναμε μια κίνηση από την πλευρά μας για να λυθούν τα προβλήματα και να σταματήσει η ταλαιπωρία του πληθυσμού. Τα μέτρα που ανακοίνωσα μόλις τώρα ανταποκρίνονται στα αιτήματα που μας παρουσιάστηκαν» σημείωσε ο πρόεδρος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Σκωτικός Τύπος: Το Ύπατο Συμβούλιο δια την Ελλάδα επαναδιαβεβαίωσε σχέσεις με τα Ύπατα Βραζιλίας και Αργεντινής – Ύπατοι από Κεντρική και Νότια Αμερική στην Αθήνα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr