ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε μείωση της τιμής του ντίζελ, η οποία και θα μείνει παγωμένη για 60 ημέρες, προχωρά η κυβέρνηση της Βραζιλίας. Ο πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Τεμέρ, υποχωρεί στα αιτήματα των απεργών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει οδοφράγματα προκαλώντας την παράλυση της κυκλοφορίας.
Η τιμή του ντίζελ, η οποία ανερχόταν το Σάββατο σε κατά μέσον όρο 3,788 ρεάλ Βραζιλίας το λίτρο, θα μειωθεί κατά 0,46 ρεάλ το λίτρο, διευκρίνισε ο Τέμερ, ανακοινώνοντας την μείωση αυτή της τάξης περίπου 12%.
Ο Τέμερ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της να αποζημιώσει για τη διαφορά στην τιμή την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, η οποία είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη μείωση 10% για 15 ημέρες.
Όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας των 60 ημερών οι τιμές θα αναπροσαρμόζονται σε μηνιαίο επίπεδο κι όχι κάθε μέρα, όπως γινόταν προηγουμένως.
Αυτό αποτέλεσε έναν από τους λόγους για τους οποίους ξέσπασε η απεργία, την οποία πυροδότησε μια πρόσφατη αύξηση στις τιμές του πετρελαίου κίνησης που συνδεόταν με μια αύξηση της τιμής του αργού.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε επίσης χθες το βράδυ Κυριακής ότι αποδέχεται και άλλα τέσσερα αιτήματα των απεργών, κυρίως την κατάργηση ορισμένων διοδίων για τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων.
«Κάναμε μια κίνηση από την πλευρά μας για να λυθούν τα προβλήματα και να σταματήσει η ταλαιπωρία του πληθυσμού. Τα μέτρα που ανακοίνωσα μόλις τώρα ανταποκρίνονται στα αιτήματα που μας παρουσιάστηκαν» σημείωσε ο πρόεδρος.























































