Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάος με τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία – Απόκλιση μέχρι και 10% στην πρωτιά Ερντογάν

Χάος με τις δημοσκοπήσεις στην Τουρκία – Απόκλιση μέχρι και 10% στην πρωτιά Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τη διεξαγωγή δύο εκλογικών γύρων, προκειμένου να αναδειχθεί πρόεδρος στην Τουρκία, στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, κάνει λόγο νέα δημοσκόπηση την οποία προβάλλουν τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα, το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα ΑΚΡ δηλώνει ότι σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας ερευνών IE τα οποία ανακοίνωσε μέσω του τουίτερ, κανένα κόμμα και καμιά συμμαχία δεν καταφέρνει να πάρει την πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ενώ η εκλογή του προέδρου θα πάει σε δεύτερο γύρο.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα εάν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα λάμβανε 44% και το ΑΚΡ 42%.

Σύμφωνα με τα ίδια αποτελέσματα η συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) με τους φασίστες Γκρίζους Λύκους (ΜΗΡ) λαμβάνει 48% και η συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης 37% ενώ το φιλοκουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα HDP 12,8%.

Τα ίδια αποτελέσματα δείχνουν τα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν να έχουν πέσει από το 52% που ήταν στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο στο 44% στη δημοσκόπηση του Μαΐου.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μουχαρρέμ Ιντζέ δήλωσε ότι τα δικά του ποσοστά του μόλις ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία ήταν στο 30% και τώρα είναι πάνω από αυτό το ποσοστό.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μαχίρ Ουνάλ δήλωσε ότι σύμφωνα με τις δικές τους δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος είναι 46-48% ενώ τα ποσοστά του Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία είναι 54-56%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr