Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ιταλία γιόρτασε τη 72η επέτειο της Δημοκρατίας με κυβέρνηση Πεντάστερων και Λέγκα

Η Ιταλία γιόρτασε τη 72η επέτειο της Δημοκρατίας με κυβέρνηση Πεντάστερων και Λέγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την 72η επέτειο από την εγκαθίδρυση της αβασίλευτης Δημοκρατίας γιόρτασε το Σάββατο 2 Ιουνίου η Ιταλία, με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, να τυγχάνει της θερμής υποδοχής των πολιτών.

«Είναι η γιορτή όλων μας» δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός, ενώ από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα υπογράμμισε ότι «οι αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας των ανθρώπων και του σεβασμού των δικαιωμάτων αποτελούν τις βάσεις της κοινωνίας μας αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης παρέλασης, στην εξέδρα των επισήμων ήταν παρών και ο γραμματέας της Λέγκα του Βορρά και νέος υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος φορούσε μια κονκάρδα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

«Ήδη σήμερα το απόγευμα θα πάω στο υπουργείο Εργασίας για να αρχίσω τη δουλειά. Νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε από την πλευρά του, ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Τέλος, ο ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση διότι «πρόκειται για ένα αντιφατικό σχήμα, το οποίο δεν επελέγη από τους πολίτες με την ψήφο τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr