Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκδόθηκε από τις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος-«κοριός» του Παναμά

Εκδόθηκε από τις ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος-«κοριός» του Παναμά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον Παναμά εκδόθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ρικάρδο Μαρτινέλι, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία πως κατασκόπευε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους όταν βρισκόταν στην εξουσία.

Ο Μαρτινέλι, πρόεδρος του Παναμά από το 2009 ως το 2014, αφήχθη το πρωί Τρίτης στην πόλη του Παναμά με πτήση από τη Φλόριντα.

Ο 66χρονος πρώην αρχηγός του κράτους μετήχθη από ομοσπονδιακή φυλακή στο Μαϊάμι στο αεροδρόμιο με όχημα της αστυνομίας και περασμένες χειροπέδες στους καρπούς.

Ο Μαρτινέλι κατηγορείται ότι διασπάθισε χρήματα του δημοσίου για να συστήσει ένα κρατικό δίκτυο υποκλοπών και παρακολουθήσεων όταν βρισκόταν στην εξουσία στη χώρα του.

Συνολικά υποκλέπτονταν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις 150 και πλέον προσώπων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ο Μαρτινέλι φέρεται επίσης αναμεμιγμένος σε περίπου 20 υποθέσεις διαφθοράς, αλλά αυτό δεν αναφερόταν στο αίτημα έκδοσης που υπεβλήθη στις ΗΠΑ και κατά συνέπεια δεν μπορεί να προσαχθεί σε δίκη για αυτές.

Ο πρώην πρόεδρος δηλώνει αθώος και θύμα μιας «βεντέτας» από μέρους του νυν ηγέτη της χώρας Χουάν Κάρλος Βαρέλα, του πρώην αντιπροέδρου του.

Ο Ρικάρδο Μαρτινέλι κατέφυγε στις ΗΠΑ το 2015. Συνελήφθη στο Μαϊάμι τον Ιούνιο του 2017 και φυλακίστηκε εν αναμονή της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης που είχε υποβάλει στις αμερικανικές αρχές η δικαιοσύνη του Παναμά.

Την Παρασκευή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσε το οριστικό πράσινο φως για να προχωρήσει η έκδοση.

Η επιστροφή του Μαρτινέλι στον Παναμά καταγράφεται καθώς η χώρα διέρχεται περίοδο πολιτικής πόλωσης, αφού απομένει λιγότερος από ένας χρόνος ως τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Λουίς Εδουάρδο Καμάτσο, ο πρώην αρχηγός του κράτους σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για μια έδρα στο κοινοβούλιο ή για κάποιον δήμο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, αφού δεν έχει παρέλθει η απαιτούμενη δεκαετής προθεσμία ώστε να έχει το δικαίωμα γι’ αυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr