Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ υποδέχεται τον καγκελάριο της Αυστρίας – Ποιος είναι πιο “αυστηρός” με τους μετανάστες

Η Μέρκελ υποδέχεται τον καγκελάριο της Αυστρίας – Ποιος είναι πιο “αυστηρός” με τους μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον Αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, υποδέχεται απόψε Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, περίπου είκοσι ημέρες πριν η Αυστρία αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την προσφυγική κρίση να έχει επανέλθει στο προσκήνιο, προκαλώντας διαμάχες.

Στο μενού της συνάντησης αναμένεται να κυριαρχήσει η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και συνολικά οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ δεν θα λείψουν και τα διμερή θέματα.

Μετά την συνάντηση οι δύο καγκελάριοι θα μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνει το Οικονομικό Συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Ο κ. Κουρτς θα έχει νωρίτερα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, με κεντρικό θέμα, όπως ανακοινώθηκε, την αυστηροποίηση των όρων διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης και την κατάσταση στα γερμανοαυστριακά σύνορα.

Η επίσκεψη Κουρτς στη Γερμανία έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία διαπιστώνεται διάσταση απόψεων μεταξύ της Μέρκελ και του Ζεεχόφερ, ο οποίος ματαίωσε χθες Δευτέρα την παρουσίαση του πακέτου μέτρων για τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, είχε προηγηθεί έντονος «καβγάς» μεταξύ της Καγκελαρίου και του υπουργού, ο οποίος εισηγείται το δικαίωμα των γερμανικών αρχών που επιτηρούν τα σύνορα να απορρίπτουν αμέσως τις αιτήσεις ασύλου για άτομα των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ. Συμπίπτει δε με την κόντρα ανάμεσα στην Ιταλία και τη Μάλτα.

Ο κ. Ζεεχόφερ ζητά ακόμη να δοθεί στους συνοριοφύλακες η δυνατότητα να απορρίπτουν αμέσως αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν κατά το παρελθόν απελαθεί από την Γερμανία, καθώς και μετανάστες οι οποίοι δεν διαθέτουν έγγραφα.

Η κ. Μέρκελ φέρεται να διαφωνεί με την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών, ενώ τάσσεται υπέρ της θέσπισης ευρωπαϊκών κριτηρίων για τη χορήγηση ασύλου.

Την Τετάρτη ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ στο Μόναχο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του κοινού υπουργικού συμβουλίου Βαυαρίας – Αυστρίας που έχει προγραμματιστεί για την 20ή Ιουνίου στο Λιντς.

Ο κ. Κουρτς πάντως δεν θα συναντηθεί τελικά με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν δήλωσε στον ιστότοπο Breitbart ότι θέλει να ενδυναμώσει τις συντηρητικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γκρενέλ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τον αυστριακό Καγκελάριο, τον οποίο χαρακτήρισε «ροκ σταρ».

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο αμερικανός διπλωμάτης είχε προσκαλέσει τον κ. Κουρτς σε δείπνο, το οποίο ωστόσο χθες το βράδυ ακυρώθηκε, «λόγω του βεβαρημένου προγράμματος», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr