ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστρία: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τη «Βόρεια Μακεδονία»

Αυστρία: Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τη «Βόρεια Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Σκόπια,

Τα συγχαρητήριά της στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ για την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό εξέφρασε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και τη “Βόρεια Μακεδονία” (σ.σ.: η ΥΠΕΞ της Αυστρίας χρησιμοποίησε το συμφωνηθέν από τις δύο πλευρές όνομα) για την επίλυση της μακρόχρονης διαφοράς για το όνομα – μία επιτυχία για τον διάλογο και την διπλωματία. Αυτή είναι μία σημαντική ημέρα για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε η Κάριν Κνάισλ μέσω Twitter, ενώ λίγο αργότερα το ίδιο σχόλιο «συμμερίστηκε» ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, μέσω του ίδιου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών είχε φιλοξενήσει την 30ή Μαρτίου στο υπουργείο Εξωτερικών στη Βιέννη τη δεύτερη τριμερή συνάντηση για το θέμα του ονόματος, ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας θα αποφανθεί για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντήλας στα σχολεία

Αυστρία: Απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για τις μαθήτριες κάτω των 14 ετών

Η Αυστρία απαγορεύει το πολιτικό Ισλάμ: «Δεν θέλω και δεν θα αποδεχτώ τα παιδιά μου ή τα παιδιά του έθνους να μεγαλώσουν σε μια μουσουλμανική χώρα»

Νίκος Δένδιας στο Europa-Forum Wachau ’26: Το SAFE δεν μπορεί να χρηματοδοτεί πολεμική βιομηχανία που απειλεί την Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας σε Αυστρία και Γερμανία – Ποιο το πρόγραμμά του, ποιους θα συναντήσει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr