ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε φυλακές της Καταλονίας θα μεταφερθούν έξι αυτονομιστές ηγέτες

Σε φυλακές της Καταλονίας θα μεταφερθούν έξι αυτονομιστές ηγέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισπανία, Καταλονία,

Έξι από τους εννέα Καταλανούς αυτονομιστές ηγέτες που κρατούνται για το ρόλο που διαδραμάτισαν στην απόσχιση της Καταλονίας θα μεταφερθούν σε φυλακές της περιοχής ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Αναμένεται ότι οι έξι διωκόμενοι θα μεταφερθούν μεταξύ Τετάρτης και Πέμπτης σε φυλακές που ελέγχονται από τις σωφρονιστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης της Καταλονίας», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν του υπουργείου.

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για εξέγερση στο ρόλο τους στην κήρυξη ανεξαρτησία της 27ης Οκτωβρίου, οι εννέα αυτονομιστές, ανάμεσά τους και ο πρώην καταλανός αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας, βρίσκονται υπό κράτηση.

Για τους αυτονομιστές που εξακολουθούν να βρίσκονται στην εξουσία στην Καταλονία, είναι «πολιτικοί κρατούμενοι». Για το Ανώτατο Δικαστήριο που τους έχει απαγγείλει κατηγορίες και για την κεντρική κυβέρνηση, παραβίασαν την νομοθεσία.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ, που βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας για ένα μήνα, είχε επανειλλημένα τονίσει την πρόθεσή του για την μεταφορά των κρατουμένων για τον «κατευνασμό» της κατάστασης στην Καταλονία.

Η ανακοίνωση αυτών των πρώτων μεταγωγών έρχεται μια εβδομάδα πριν την συνάντηση στην Μαδρίτη μεταξύ του Σάντσεθ και του προέδρου της Καταλονίας, Κιμ Τόρα στις 9 Ιουλίου.

«Οι υπόλοιποι τρεις κρατούμενοι θα μεταφερθούν αργότερα, οι σχετικές διαδικασίες αναφορικά με αυτούς δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς τα αιτήματά τους έγιναν αργότερα», ανέφερε το υπουργείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολιτικός «κλοιός» γύρω από τον Πέδρο Σάντσεθ: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγό του

Ο Σάντσεθ της Ισπανίας σε κλοιό πιέσεων: Έφοδος στα κεντρικά του κόμματος, έρευνες για τη σύζυγό του και καταγγελία για εγκλήματα πολέμου

Η Ισπανία έδειρε τους «σανδαλάκηδες ακτιβιστές» ενώ προηγουμένως είχε καταδικάσει το Ισραήλ

Ισπανία: Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango που θεωρείται ύποπτος για το θάνατο του πατέρα του

Ρωσικό πλοίο-φάντασμα βυθίστηκε από τορπίλη υψηλής τεχνολογίας στη Μεσόγειο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr