Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ματαρέλα: Το Erasmus και η συνθήκη Σένγκεν εκφράζουν πλήρως την ψυχή της Ευρώπης

Ματαρέλα: Το Erasmus και η συνθήκη Σένγκεν εκφράζουν πλήρως την ψυχή της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο μέλλον της Ευρώπης και στους χειρισμούς του μεταναστευτικού αναφέρθηκε σήμερα ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, κατά την επίσκεψή του στην Εσθονία.

«Πολλά στοιχεία χαρακτηρίζουν την ΕΕ και την ιστορική της ολοκλήρωση, αλλά δύο εκφράζουν πλήρως την ψυχή της: το Erasmus και το Σένγκεν», είπε ο Ματαρέλα, αναφερόμενος αντίστοιχα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό και στην ευρωπαϊκή συνθήκη για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι υπεύθυνο να θέτει κανείς σε κίνδυνο την ελευθερία μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος τόνισε ότι οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην Ιταλία, το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο, μειώθηκαν κατά ποσοστό 85%.

«Η πίεση μειώθηκε και αυτό θα πρέπει να επιτρέψει σε όλες τις κυβερνήσεις να δράσουν με αίσθημα ευθύνης και με λογική», τόνισε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης

Ο τουρκεμένος Κούρδος γενίτσαρος Χακάν Φιντάν παριστάνει τώρα τον «προστάτη» (νταβατζή) της Ευρώπης

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Πούτιν: «Αν η Ευρώπη θέλει πόλεμο, είμαστε έτοιμοι τώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr