Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το φοβερό deal που προσέφερε εταιρεία στους 240 εργαζομένους της

Το φοβερό deal που προσέφερε εταιρεία στους 240 εργαζομένους της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργασία, Νέα Ζηλανδία,

Η Perpetual Guardian, μια εταιρεία διαχείρισης καταπιστευμάτων στη Νέα Ζηλανδία, προσέφερε στους εργαζομένους της ένα φοβερό ντιλ: Να εργάζονται τέσσερις ημέρες και να πληρώνονται πέντε.

Οι περισσότεροι φυσικά είπαν από μέσα τους «πολύ καλό για να είναι αληθινό» .

Τελικά, η ιδέα της εταιρείας στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με μια νεοζηλανδική έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, και ενδέχεται να δείχνει τον δρόμο για έναν διαφορετικό εργασιακό κόσμο.

Οι 240 εργαζόμενοι της εταιρείας, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, εργάζονταν τέσσερις ημέρες κανονικό οκτάωρο, την εβδομάδα και πληρώνονταν για πέντε ημέρες.

Ερευνητές μελέτησαν το εγχείρημα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή του, συλλέγοντας ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι μειωμένες ώρες εργασίας με την ίδια αμοιβή, αύξησαν το ζήτημα ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής κατά 24%, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και ενισχύοντας την αφοσίωση. Δηλαδή, το 78% των εργαζομένων αισθάνονται πως μπορούν να ισορροπήσουν δουλειά και προσωπική ζωή. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το εν λόγω ποσοστό άγγιζε το 54%.

Ο Τζάροντ Χάαρ, καθηγητής διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ωκλαντ, διαπίστωσε ότι η ικανοποίηση τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική ζωή έχει αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ οι εργαζόμενοι αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους και την απολαμβάνουν περισσότερο από ό, τι πριν. Παράλληλα, τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν, ενώ αυξήθηκε η αφοσίωση απέναντι στη δουλειά.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Αντριου Μπάρνς, δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα αποτελέσματα στο διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσουν για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί μακροπρόθεσμα η τετραήμερη εργασία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το «σκλαβοπάζαρο με φτηνούς μετανάστες εργάτες»

Έρευνα: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους άλλους εργαζόμενους της Ε.Ε.

Προειδοποίηση-σοκ από Λινού: Το 13ωρο θα οδηγήσει σε έξαρση καρκίνων στους εργαζόμενους

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες απ’ όλους τους Ευρωπαίους – Και ο Άδωνις φέρνει 13ωρο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr