ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Ο άξονας Πακιστάν-Τουρκίας: Μια νέα και επικίνδυνη ΠΥΡΗΝΙΚΗ απειλή
Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία - Ήττα για την Τουρκία
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος 
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού πρέπει να επαναρχίσουν από εκεί όπου είχαμε μείνει και στο “πλαίσιο Γκουτέρες”», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την τουρκική εισβολή.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα επαναλάβω στην κυρία Λουτ αυτό που αρκετές φορές διαμήνυσα στον κ. Γκουτέρες.
»Ότι επιζητούμε συνέχεια των διαπραγματεύσεων, μέσα από την καθιερωμένη και συμφωνημένη διαδικασία, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και με δεδομένο το «πλαίσιο Γκουτέρες”», δηλώνει ο Κύπριος πρόεδρος, ενόψει της επίσκεψης της ειδικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του για να διερευνήσει το έδαφος για τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης.
Μια δίκαιη λύση για τον κ. Αναστασιάδη συνίσταται στο να ισχύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα πλήρως στην Κύπρο.
«Πιστεύω ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μπορούμε να βρούμε δρόμους και τρόπους συνεννόησης.
»Αρκεί η Τουρκία να εγκαταλείψει την ιδέα ότι θα ελέγχει και θα ευθυγραμμίζει την Κύπρο με δικά της συμφέροντα ή στόχους» τονίζει και επισημαίνει ότι η όποια λύση δοθεί «πρέπει να τερματίζει την κατοχή και τα αυθαίρετα αποτελέσματα της εισβολής».






















































