Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τρίτο πυρηνικό σταθμό στη Θράκη και δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στα σχέδια Ερντογάν

Τρίτο πυρηνικό σταθμό στη Θράκη και δεύτερο πλοίο για γεωτρήσεις στα σχέδια Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την κατασκευή τρίτου πυρηνικού σταθμού στη Θράκη σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης των πρώτων 100 ημερών του που παρουσίασε ο ίδιος ο «σουλτάνος» το απόγευμα της Παρασκευής.

Επιπλέον, ο Ερντογάν, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να στείλει και δεύτερο πλοίο με γεωτρύπανο για έρευνα και γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνοντας τη συγκεκριμένη ενέργεια ανάμεσα στις προτεραιότητές του για τις πρώτες 100 ημέρες της επανεκλογής του στον προεδρικό θώκο.

Πάνω από 1.000 έργα θα ολοκληρωθούν κατά τις πρώτες 100 μέρες ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας και πρόσθεσε πως στο πρόγραμμα περιέλαβαν 400 από αυτά που θεωρούν ότι είναι σημαντικά και έχουν προτεραιότητα.

Τόνισε, μάλιστα, πως 48 από τα 400 έργα είναι προγράμματα που αφορούν την αμυντική βιομηχανία.

«Ότι και αν γίνει δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις από τα προγράμματα αμυντικής βιομηχανίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύτιμη κάθε εργασία που θα συμβάλει στην αυτάρκεια μας σε αυτήν την περίοδο που η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με απειλές και πιέσεις σε κάθε πεδίο», πρόσθεσε και έκανε λόγο για οικονομικό πόλεμο, τον οποίο η χώρα του θα κερδίσει.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι εργασίες μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και σχεδιασμού που αφορούν τη Διώρυγα της Κωσνταντινούπολης θα ολοκληρωθούν.

«Αφού υπάρχει μια διώρυγα του Σουέζ, του Παναμά, γιατί να μην υπάρχει μια διώρυγα της Κωνσταντινούπολης;», διερωτήθηκε.

Όσον αφορά στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε πως θα είναι πλήρως λειτουργικό στις 29 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία – «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»

ΗΠΑ και Ιράν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για συνομιλίες – Η ένταση στο ζενίθ

Ο Νίκος Δένδιας διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ αποδέχεται την ιδέα ενός ισλαμικού στοιχείου στην περιοχή αντί να τραβά τον Ερντογάν προς μία φιλοδυτική θέση

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr