Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή να φύγουν έως και οι… Σαουδάραβες ασθενείς από τον Καναδά μετά τη διπλωματική κρίση

Εντολή να φύγουν έως και οι… Σαουδάραβες ασθενείς από τον Καναδά μετά τη διπλωματική κρίση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καναδάς, Σαουδική Αραβία,

Αποφασισμένη να τεντώσει το σχοινί στις σχέσεις με τον Καναδά εμφανίζεται η Σαουδική Αραβία. Μετά την απέλαση του Καναδού πρεσβευτή, τη διακοπή των δρομολογίων του σαουδαραβικού αερομεταφορέα προς τον Καναδά και την αναστολή των υποτροφιών για τους Σαουδάραβες, που σπουδάζουν στη χώρα, το βασίλειο των Σαούντ ανακοίνωσε τώρα ότι αναστέλλονται όλα τα προγράμματα νοσηλείας ασθενών στον Καναδά.

Όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων γίνονται ενέργειες ώστε να μεταφερθούν όλοι οι Σαουδάραβες πολίτες, που νοσηλεύονται σε καναδικά νοσοκομεία σε ιδρύματα εκτός Καναδά.

Το Ριάντ, που έχει επίσης παγώσει τις διμερείς εμπορικές και επενδυτικές συναλλαγές, κατηγορεί τον Καναδά για εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματά του, εξαιτίας της κριτικής, που έχει εκφράσει η καναδική πλευρά για το κύμα συλλήψεων ακτιβιστριών, που ζητούν την κατάργηση του καθεστώτος κηδεμονίας για τις γυναίκες στο σουνιτικό βασίλειο.

Η καναδική κυβέρνηση απαντά ότι θα συνεχίσει να προασπίζεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα διεθνώς.

Οι ΗΠΑ αποφεύγουν να λάβουν θέση στο θέμα, καλώντας τις δύο πλευρές να καταβάλλουν προσπάθεια για αποκλιμάκωση της έντασης.

«Αμφότερα τα μέρη χρειάζεται να το λύσουν διπλωματικά αυτό μαζί. Δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς γι’ αυτούς, πρέπει να το επιλύσουν μαζί» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

Το Κάιρο από την άλλη δεν δίστασε να ταχθεί στο πλευρό του Ριάντ. Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ότι «ανησυχεί για την κρίση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά, η οποία είναι αποτέλεσμα της αρνητικής τάσης ορισμένων διεθνών παραγόντων να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της περιοχής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Ο Καναδάς έταξε στην Ουκρανία NASAMS, τα πλήρωσε στους Αμερικανούς αλλά ένα χρόνο μετά τίποτα

Δυναμώνει η BRICS – Ποιες νέες χώρες μπαίνουν στην «ομάδα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr