Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκανίκι στη Γερμανία ψάχνει ο Ερντογάν – Και η Μέρκελ μάλλον του το δίνει

Δεκανίκι στη Γερμανία ψάχνει ο Ερντογάν – Και η Μέρκελ μάλλον του το δίνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο προεδρικές πηγές.

Οι δύο ηγέτες φέρεται να επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ενίσχυση της συνεργασίας και συμφώνησαν τις επόμενες μέρες θα συναντηθούν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ και ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, στη σκιά των πιέσεων που δέχεται η τουρκική οικονομία.

Συζήτησαν επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και την επερχόμενη επίσημη επίσκεψη του κ. Ερντογάν στη Γερμανία, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-29 Σεπτεμβρίου. Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου στο Βερολίνο από το 2014.

Μέσα από τη συνομιλίας τους, η κ. Μέρκελ τόνισε επίσης ότι η δύναμη της τουρκικής οικονομίας είναι σημαντική για τη Γερμανία, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές προεδρικές πηγές.

Να σημειωθεί πως σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Δευτέρα, η ίδια είχε πει ότι μια «οικονομικά ευημερούσα Τουρκία» εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Νίκος Δένδιας για Σφαγή Καλαβρύτων: Οι Γερμανοί θα αποζημιώσουν για τα δεινά της Ελλάδας

Νίνα Κασιμάτη για Σφαγή Καλαβρύτων (1943): «Ανυποχώρητος αγώνας για δικαιοσύνη και αποζημίωση από τη Γερμανία»

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Ο… ουκρανικός λόγος της επιλογής Πιερρακάκη για πρόεδρος του Eurogroup

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr