Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο απίστευτος λόγος που «χτύπησαν» με taser 87χρονη στη Τζόρτζια (βίντεο)

Ο απίστευτος λόγος που «χτύπησαν» με taser 87χρονη στη Τζόρτζια (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανώτερος αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας υπερασπίστηκε τη χρήση όπλου ακινητοποίησης taser εναντίον μιας γυναίκας 87 ετών η οποία μάζευε… χόρτα κοντά στο σπίτι της, στην πολιτεία Τζόρτζια.

«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το taser κρατούσε μαχαίρι…

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η Μάρθα Ντάουνι, εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το taser.

«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει… χρησιμοποίησε το taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr