Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν προσπαθεί να τα βρει με την ΕΕ και να τη στρέψει ενάντια στις ΗΠΑ – Σχέδιο με «ευλογίες» Πούτιν

Ο Ερντογάν προσπαθεί να τα βρει με την ΕΕ και να τη στρέψει ενάντια στις ΗΠΑ – Σχέδιο με «ευλογίες» Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πίεση της Ουάσιγκτον και η οικονομική κρίση σπρώχνουν την Άγκυρα πιο κοντά στη Μόσχα και την ωθούν σε κινήσεις κατευνασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφει η γαλλική Le Figaro.

Εν μέσω της αντιπαράθεσης με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει το περασμένο σαββατοκύριακο ότι θα αναζητούσε «νέους φίλους, νέους συμμάχους».

Μετά την επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ και τις ανακοινώσεις που θέτουν τέλος στην κρίση στις διμερείς σχέσεις που προκάλεσε η κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους το 2016, αλλά και την δέσμευση του εμίρη του Κατάρ για επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων, η Τουρκία επιχειρεί επανασύνδεση και με την ΕΕ, με την οποία οι σχέσεις είχαν επίσης τρωθεί κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Την Τρίτη το βράδυ, σε μια απροσδόκητη χειρονομία, τουρκικό δικαστήριο απελευθέρωσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο.

Την επόμενη μέρα, ήταν η σειρά του εκπροσώπου της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.

Αυτές τις δύο «πράξεις επιείκειας» ακολούθησε την Πέμπτη τηλεφωνική συνδιάλεξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία της περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και των αμοιβαίων επενδύσεων μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας», δήλωσε πηγή της τουρκικής Προεδρίας.

Οι αναλυτές το βλέπουν ως μια τυπική «τακτική» κίνηση της Άγκυρας, που προτίθεται να επανασυνδεθεί με την Ευρώπη, όταν οι σχέσεις με την Αμερική έγιναν δύσκολες.

Το TRIBUNE λέει: Είναι σαφές ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνεννόηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν προσπαθούν να στρέψουν την Ευρώπη ενάντια στις ΗΠΑ. Σε αυτή τους την προσπάθεια δείχνει να ανταποκρίνεται περισσότερο η Γερμανία. Στόχος τους είναι να απομονωθεί η Αμερική στην ήπειρό της και σε αμέσως επόμενη φάση να χάσει την ηγεμονία της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr