ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λογοκρισία, Μεσάλε Τολού, Τουρκία,


















































Το τζιχαντιστικό παρακράτος «IHH» του Ερντογάν ετοιμάζει Στολίσκο για τη Γάζα
Διάσωση νεαρής Γιαζίντι μετά από 11 χρόνια σκλαβιάς στα χέρια του ISIS
ΔΣΑ: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση των υποκλοπών - Καταπέλτης κατά Τζαβέλλα
Ο Μπαχτσελί απείλησε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Γαλλία - «Περικυκλώνουν την Τουρκία» ούρλιαζε ο μαφιόζος φασίστας
Στην Ινδία το «κυνήγι» της Diet Coke: Πάρτι και μαύρη αγορά λόγω του πολέμου στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τουρκικό δικαστήριο ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στη Γερμανίδα δημοσιογράφο κουρδικής καταγωγής από την Τουρκία Μεσαλέ Τολού, που συνελήφθη πέρυσι και κατηγορείται για «τρομοκρατία» στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε οργάνωση υποστηρικτών της σήμερα Δευτέρα.
Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Άγκυρας με το Βερολίνο, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την τουρκική οικονομία.
Είναι σαφές ότι καθώς η κόντρα με την Ουάσιγκτον μαίνεται με αμείωτη ένταση, ο Ταγίπ Ερντογάν αναζητεί συμμαχίες αλλού και όχι μόνο στη Ρωσία.
Η δίκη σε βάρος της 33χρονης Κούρδισσας δημοσιογράφου και μεταφράστριας, εργαζόμενης στο αριστερό πρακτορείο ειδήσεων ETHA, αναμένεται πάντως να συνεχιστεί, ανέφερε η οργάνωση Freiheit für Mesale Tolu («Λευτεριά για τη Μεσαλέ Τόλου») σε ανακοίνωσή της.
Ο σύζυγός της, ο Σουάτ Κόρλου, ο οποίος διώκεται με παρόμοιο κατηγορητήριο, είναι εξάλλου αναγκασμένος να παραμείνει στην Τουρκία, τόνισε η οργάνωση.
Η υπόθεση της δίωξης σε βάρος της Τολού, όπως επίσης και οι διώξεις σε βάρος του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, του Ντενίζ Γιουτζέλ, και του ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Πέτερ Στόιτνερ, ενέτειναν την κρίση στη σχέση της Άγκυρας με το Βερολίνο.























































