Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τρία συνεταιράκια Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί θα συναντηθούν 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν

Τα τρία συνεταιράκια Πούτιν-Ερντογάν-Ροχανί θα συναντηθούν 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν θα πραγματοποιήσουν την τρίτη τριμερή Σύνοδο Κορυφής για τη Συρία οι πρόεδροι της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν, μετέδωσε σήμερα Δευτέρα η TRT, η τουρκική κρατική τηλεόραση.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Ιράν για συνομιλίες σχετικά με τη Συρία και θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τη Ρωσία και το Ιράν», μετέδωσε η TRT.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται τη στιγμή που μια επίθεση του συριακού καθεστώτος εναντίον της επαρχίας Ιντλίμπ, τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα στη Συρία, μοιάζει επικείμενη.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε για μια ενδεχόμενη «καταστροφή» σε περίπτωση που επιλεγεί στην Ιντλίμπ μια «στρατιωτική λύση».

Αυτό το λέει επειδή οι τζιχαντιστικές οργανώσεις στην Ιντλίμπ είναι υπό τουρκική προστασία και διοίκηση, ενώ η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ισλαμικό ψευδοκράτος προτεκτοράτο στη βορειοδυτική Συρία που θα περιλαμβάνει τα εδάφη της Ιντλίμπ και τα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού που κατέχει ο τουρκικός στρατός.

Η τελευταία τριμερής συνάντηση αυτού του τύπου ανάμεσα στους προέδρους της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Άγκυρα και πριν από αυτή στο Σότσι της Ρωσίας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί μάλλον στην Ταμπρίζ (βόρειο Ιράν), παρά στην Τεχεράνη.

Αυτή η τριμερής γίνεται μετά το ναυάγιο της τετραμερούς που σχεδίαζαν οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη για το συριακό με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας με στόχο να περιθωριοποιήσουν τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε σήμερα Δευτέρα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το Ιράν και η Συρία υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας κατά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών στη Δαμασκό.

Ο ιρανός υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί ταξίδεψε χθες Κυριακή στη Δαμασκό για διήμερη επίσκεψη και συναντήθηκε με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με το Tasnim.

Το ιρανικό πρακτορείο δεν έδωσε καμιά λεπτομέρεια για την υπογραφείσα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr