Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλο-ερντογανική Hurriyet: Η Κύπρος θα δώσει στρατιωτική βάση σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία

Φιλο-ερντογανική Hurriyet: Η Κύπρος θα δώσει στρατιωτική βάση σε ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία που συνηθίσατε», σχολιάζει αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Hurriyet εκφράζοντας την ελπίδα να έρθουν στα σύγκαλά τους αυτοί που σκέφτονται να μαγειρέψουν μια ένταση στην Μεσόγειο μέσω της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο αρθρογράφος Φατίχ Τσεκιργκέ, υποστηρίζει ότι μετά την ανακοίνωση ότι η αμερικανική εταιρεία ExxonMobil θα ξεκινήσει γεώτρηση το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ο αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ πήγε στην Κύπρο και ζήτησε αμερικανική στρατιωτική βάση στο νησί.

«Είναι δυνατόν να είναι εκεί η ExxonMobil και να μην είναι ο αμερικανικός στρατός; Τί πόλεμοι και πόλεμοι έγιναν γι’ αυτή την ExxonMobil…

»Από το Ιράκ μέχρι το Κουβέιτ, όπου βρισκόταν η ExxonMobil δεν βρισκόταν και ο αμερικανικός στρατός;», διερωτάται ο Τούρκος αρθρογράφος.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο λόγος που μπήκαν στο παιχνίδι οι ΗΠΑ δεν είναι επειδή έχει ανάγκη το φυσικό αέριο της περιοχής αυτής.

«Δεν το έχει. Αλλά πλέον ο κόσμος διαμορφώνεται όχι ανάλογα με τις ανάγκες αλλά ανάλογα με τα σχέδια που έχει για το μέλλον ο δυνατός», υποστηρίζει.

Ο Φατίχ Τσεκιργκέ υποστηρίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία συμφώνησε να δώσει βάση όχι μόνο στους Αμερικανούς αλλά και στους Ισραηλινούς και τους Γάλλους.

«Ο στόχος της “νοτίου Κύπρου” είναι καθαρός.

»Να δώσει μερίδιο στους μεγάλους αδελφούς και να στραφούν εναντίον της Τουρκίας.

»Κι επίσης να δημιουργήσουν τετελεσμένα στα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” (σ.σ. ψευδοκράτος) και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

»Ασφαλώς εκμεταλλεύονται και την κρίση που ξέσπασε μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Ο Τούρκος αναλυτής καταλήγει λέγοντας ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει παράδοση να χρησιμοποιεί τη διπλωματία μέχρι τέλους, ωστόσο διερωτάται εάν αυτοί που για χρόνια πωλούσαν όπλα μετατρέποντας το Αιγαίο σε μια «λίμνη πολέμου» μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και αυτοί που σχεδίασαν το χάρτη της Μέσης Ανατολής με βάση τις έρευνες πετρελαίου, τώρα θέλουν να δημιουργήσουν την ίδια τάξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ακριβώς γι’ αυτούς το λέω. Η Τουρκία δεν είναι η παλιά Τουρκία που συνηθίσατε. Μην το κάνετε», καταλήγει ο αρθρογράφος της Χουριέτ, που δεν μπορεί να συγκρατήσει τον πανικό του επειδή όπως φαίνεται η Δύση επέλεξε να πάψει να υποκύπτει στους τουρκικούς εκβιασμούς και αποφάσισε να εμπιστευτεί τον φυσικό της σύμμαχο, τον Ελληνισμό.

Το TRIBUNE συμπληρώνει: Κι ακόμα εκεί στην Άγκυρα δεν είδατε τίποτα. Θα πληρώσετε τον νεο-οθωμανισμό σας με την απόλυτο και ολοκληρωτικό διαμελισμό σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Άμεση ανάγκη για 10.000 στρατιώτες – Στρατολόγηση των υπερορθόδοξων Εβραίων ζητούν φωνές στη χώρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr