Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aπίστευτο: Πρόστιμο έως και 500 ευρώ στους τουρίστες που τρώνε στο δρόμο

Aπίστευτο: Πρόστιμο έως και 500 ευρώ στους τουρίστες που τρώνε στο δρόμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με πρόστιμο από 150 μέχρι 500 ευρώ θα κινδυνεύουν στο εξής οι τουρίστες που τρώνε ενώ περπατούν στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας.

Οι νέοι κανόνες τέθηκαν σε ισχύ, καθώς η ιταλική πόλη πασχίζει να διαχειριστεί την κατακόρυφη αύξηση των τουριστών, που προσελκύονται από πτήσεις χαμηλού κόστους και φθηνά ενοίκια.

Η δημοτική αρχή έβαλε στο στόχαστρό της τους τουρίστες που συνωστίζονται, με σάντουιτς και πίτσες στα χέρια, στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Φλωρεντίας.

Δεν είναι μόνο λόγοι καθαριότητας που την οδήγησαν σε αυτό το μέτρο, αλλά και η αντιμετώπιση του συνωστισμού, καθώς η μετακίνηση στο πολύβουο ιστορικό κέντρο έχει μετατραπεί σε «Γολγοθά» για τους επισκέπτες.

Το ζήτημα ήρθε στο φως, όταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος δερμάτινων ειδών λογομάχησε με μια οικογένεια Ισπανών που καθόταν και έτρωγε στην είσοδό του. Πολλοί είναι οι ντόπιοι που εκφράζουν παράπονα ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα καταστήματα ή τα σπίτια τους.

Η απαγόρευση ισχύει για τις ώρες 12.00-15.00 και 18.00-22.00 στην περιοχή που περικλείεται από τους δρόμους Via de’Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano.

Ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και ενδέχεται να υπάρξει και παράταση στη συνέχεια.

Όπως διευκρίνισε: «Η απαγόρευση δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά, αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που “στρατοπεδεύουν” στους δρόμους με το σνακ τους. Αυτήν τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του γνωστού οίκου Bulgari

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr