ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες χώρες ετοιμάζονται για «συντονισμένη απάντηση» αν ρίξει ο Άσαντ χημικά

Ποιες χώρες ετοιμάζονται για «συντονισμένη απάντηση» αν ρίξει ο Άσαντ χημικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τις προσπάθειες για εκεχειρία στη Συρία να έχουν ναυαγήσει και τη διεθνή κοινότητα να βρίσκεται εν αναμονή του χτυπήματος των δυνάμεων Άσαντ στην Ιντλίμπ, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Παρίσι και το Λονδίνο με στόχο μία συντονισμένη απάντηση στις εξελίξεις αν χρησιμοποιηθούν χημικά όπλα.

Οι τρεις χώρες σχεδιάζουν συγκεκριμένα συντονισμένη επίθεση, εάν το καθεστώς Άσαντ χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην εισβολή του στο τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών.

Mάλιστα ο Τζον Μπόλτον, σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου προειδοποίησε ότι μία νέα επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων της Δύσης θα ήταν πολύ ισχυρότερη των αεροπορικών βομβαρδισμών, που έλαβαν χώρα τον Απρίλιο του 2017 και τον Απρίλιο του 2018.

Και στις δύο περιπτώσεις τότε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε κατηγορηθεί για τη χρήση χημικών, που οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδων αμάχων.

«Είμαστε σε διαβουλεύσεις με τους Βρετανούς και τους Γάλλους και συμφωνούν ότι μία νέα χρήση χημικών θα απαιτούσε πολύ ισχυρότερη απάντηση» υπογράμμισε ο Μπόλτον.

Στην Ιντλίμπ περίπου 70.000 ισλαμιστές, αλλά και 3 εκατομμύρια άμαχοι προετοιμάζονται για τη μεγάλη επίθεση.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 αεροπορικές επιδρομές στη γύρω περιοχή, ενώ το συριακό καθεστώς έχει ρίξει δεκάδες βόμβες, σύμφωνα με διεθνή παρατηρητήρια.

Το Ιράν συντάσσεται και αυτό στο πλευρό του Άσαντ και της Ρωσίας, ενώ οι προσπάθειες της Τουρκίας να μεταπείσει τους δύο συμμάχους της έχουν πέσει στο κενό.

Η Τεχεράνη τονίζει ότι θα κάνει ό,τι δυνατόν να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά δεν εξηγεί πώς θα αποφευχθεί κάτι τέτοιο σε περίπτωση επίθεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Ιράν: Συμφωνία με ΗΠΑ για «κόκκινο τηλέφωνο» στα Στενά του Ορμούζ και αποδέσμευση 12 δισ. δολαρίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr