Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν στέλνει στην Ιντλίμπ 20.000 ισλαμιστές μισθοφόρους του

Ο Ερντογάν στέλνει στην Ιντλίμπ 20.000 ισλαμιστές μισθοφόρους του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία, δηλαδή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχεδιάζει την αποστολή 20.000 ισλαμιστών μισθοφόρων, ανδρών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), στην επαρχία της Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, να ενισχύσουν τους εκεί τζιχαντιστές απέναντι στην επικείμενη μεγάλη επίθεση του συριακού στρατού με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν.

Την είδηση έδωσε η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak τη Δευτέρα, μια εφημερίδα που απηχεί απολύτως τις απόψεις του ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο FSA έχει περίπου 50.000 άνδρες, οι οποίοι τελούν υπό την επίβλεψη και διοίκηση του τουρκικού στρατού. Οι δυνάμεις αυτές είναι αναπτυγμένες στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, στην τουρκοκρατούμενη ζώνη.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους άνδρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) σήμερα είναι πρώην τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, που προσχώρησαν στον FSA όταν κατέστη τουρκικός ισλαμικός άτακτος στρατός, από συριακή αντιπολιτευόμενη ένοπλη δύναμη που ήταν προηγουμένως.

Να τονιστεί εδώ ότι μεγάλος αριθμός των ανδρών του FSA είναι Τουρκμένοι, δηλαδή Τούρκοι της Συρίας, που μάχονται για να επιστρέψουν στη «μητέρα Τουρκία» από την οποία αποσπάστηκαν μετά τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στην Ιντλίμπ, γράφει επίσης η Yeni Safak, έχει σχηματιστεί ακόμα μια δύναμη, το «Πατριωτικό Μέτωπο», μια συμμαχία ισλαμιστών, με δύναμη περίπου 30.000 άνδρες.

Η τουρκική εφημερίδα δεν κάνει καμία αναφορά στις δυνάμεις της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ, της Αχράρ Αλ Σαμ και των άλλων οργανώσεων.

Πάντως, έτσι όπως τα παρουσιάζουν, αφήνουν να εννοηθεί ότι οι ισλαμιστές στην Ιντλίμπ έχουν ένα στρατό από 100.000 άνδρες συνολικά.

«Έχουν υποσχεθεί πλήρη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση για μια μακρά, παρατεταμένη μάχη», δήλωσε ανώτερος διοικητής του ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), καλά ενημερωμένος για τις συνομιλίες των τελευταίων ημερών με Τούρκους αξιωματούχους, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τα όπλα, που εισήχθησαν στη Συρία σε μεγάλες ποσότητες τις τελευταίες ημέρες, περιλαμβάνουν πυρομαχικά και ρουκέτες GRAD, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτές οι προμήθειες όπλων και πολεμοφοδίων θα επιτρέψουν να παραταθεί η μάχη και να διασφαλιστεί ότι οι προμήθειές μας δεν θα εξαντληθούν σε έναν πόλεμο φθοράς», πρόσθεσε ο διοικητής.

Ένας δεύτερος διοικητής των τζιχαντιστών δήλωσε: «Παραλαμβάνουν νέες αποστολές πολεμοφοδίων. Οι Τούρκοι βεβαιώνουν ότι έχουν αρκετά πολεμοφόδια ώστε οι ένοπλοι να συνεχίσουν τη μάχη για αρκετό καιρό».

Την Κυριακή ο στρατηγός του FSA, Αχμάντ Ραχάλ, έγραψε στο twitter, ότι η Τουρκία δεν θα αποσυρθεί από τα παρατηρητήριά της στην επαρχία της Ιντλίμπ και θα παρέχει οπλισμό και πυρομαχικά στους ισλαμιστές.

Πολεμικός χάρτης της βορειοδυτικής Συρίας: Με πράσινο έντονο τα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Ιντλίμπ και μερικά εδάφη στις επαρχίες Λαοδίκειας, Χαλεπιού και Χάμα. Με πράσινο αχνό τα εδάφη που κατέχει η Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού. Με κίτρινο τα εδάφη υπό κουρδικό έλεγχο και με κόκκινο η κυβέρνηση της Συρίας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr