Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λένε οι Γερμανοί γιατροί που εξέτασαν τον Ρώσο ακτιβιστή των Pussy Riot

Τι λένε οι Γερμανοί γιατροί που εξέτασαν τον Ρώσο ακτιβιστή των Pussy Riot
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Πολύ πιθανό» να έπεσε θύμα δηλητηρίασης, όπως από την αρχή επέμενε η σύζυγός του, εικάζουν οι γιατροί του Ρώσου ακτιβιστή των Pussy Riot Πιοτρ Βερζίλοφ. Ο Ρώσος ακτιβιστής νοσηλεύεται σήμερα Τρίτη, εκτός κινδύνου, σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, καθώς και εκείνες που είχαν πραγματοποιηθεί από τους γιατρούς στη Μόσχα, υποδηλώνουν ως «πολύ πιθανή μια περίπτωση δηλητηρίασης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κάι-Ούβε Έκχαρτ, γιατρός στο νοσοκομείο του Βερολίνου.

«Είναι εκτός κινδύνου», πρόσθεσε, αν και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει τις αισθήσεις του και είναι σε θέση να μιλήσει.

Ο 30χρονος ακτιβιστής, ο οποίος έχει επίσης την καναδική υπηκοότητα, έφθασε στο Βερολίνο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, προερχόμενος από νοσοκομείο της Μόσχας. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε «σοβαρή».

Οι συγγενείς του κατήγγειλαν απόπειρα δολοφονίας μετά την εισβολή του με άλλα μέλη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Μόσχα.

«Εκκινώ από την αρχή ότι έπεσε θύμα είτε μιας ενέργειας εκφοβισμού είτε ακόμη και μιας απόπειρας δολοφονίας» μέσω δηλητηρίασης, είχε δηλώσει στην «Bild» η εν διαστάσει σύζυγός του Ναντέζντα Τολοκονίκοβα.

«Τα συμπτώματα μπορεί να προκλήθηκαν από μια απίστευτη ποικιλία ουσιών», εξήγησε ο γιατρός, κάνοντας λόγο για φυτά ή κάθε είδους ναρκωτικά.

Οι πιθανότητες να προσδιοριστεί η φύση των ουσιών αυτών «δεν είναι πολύ υψηλή», παραδέχθηκε, γιατί οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν έξι ημέρες μετά τη δηλητηρίαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr