ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στη νοτιοανατολική τουρκοκρατούμενη κουρδική επαρχία Μπατμάν, τον οποίο πυροδότησαν Κούρδοι αντάρτες, ανέφεραν την Πέμπτη τουρκικές πηγές ασφαλείας.
Γκερίλας (σ.σ. αντάρτες) του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) πυροδότησαν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην περιοχή Γκερσούς της επαρχίας, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, ενώ επισημάνθηκε ότι έχει εξαπολυθεί επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το PKK, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνουν στις τρομοκρατικές οργανώσεις, πραγματοποιεί αντάρτικο από τη δεκαετία του 1980.



Η βία στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία -τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν- έχει κλιμακωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας το 2015.
Επίσης, ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως 13 αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στις επαρχίες Αβαζίν Μπασιάν και Ζαπ του ιρακινού Κουρδιστάν και στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ της Τουρκίας τις τελευταίες δύο ημέρες.
Η Τουρκία έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ, ιδιαίτερα στο προπύργιό του στα όρη Καντίλ, όπου η Άγκυρα έχει επίσης απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση.
























































