Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να επισπευσθεί η παράδοση επιπλέον F-35 στο Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να επισπευσθεί η παράδοση επιπλέον F-35 στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, έκανε γνωστό ότι η Μόσχα παρέδωσε αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300 στις συριακές ένοπλες δυνάμεις, για να αυξήσει την ασφάλεια των Ρώσων στρατιωτικών στην αραβική χώρα.

Ως απάντηση στον εξοπλισμό της Συρίας με S-300, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή να παραδοθούν επιπλέον βομβαρδιστικά F-35 στο Ισραήλ, τα οποία είναι τεχνολογίας στέλθ. Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που διαθέτει ήδη F-35, μεταδίδει η ιστοσελίδα Debka.

Οι Ισραηλινοί έχουν παραγγείλει 50 F-35 με στόχο να τα φτάσουν μέχρι 75. Από αυτά έχουν παραδοθεί 12 και μάχιμα είναι αυτή τη στιγμή 9.

Η αμερικανική κυβέρνηση ενημέρωσε επίσης τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ότι το πρώτο αμερικανικό σμήνος F-35 στην περιοχή θα αναπτυχθεί σύντομα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ Ντάφρα, 32 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Άμπου Ντάμπι.

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το Debka ανέφεραν ότι η ταχύτερη παράδοση επιπλέον F-35 στο Ισραήλ αποσκοπεί στο να εξουδετερωθεί η απειλή από τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Πριν μερικές ημέρες ο Ισραηλινός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης έκανε σαφές ότι τα F-35 δεν κινδυνεύουν από τα ρωσικά S-300 και δεν απέκλεισε να καταστρέφουν τα ρωσικά αντιαεροπορικά.

Τη δυσαρέσκειά του για την παράδοση S-300 στη Συρία εξέφρασε και ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, τονίζοντας ωστόσο ότι η κίνηση αυτή δεν θα σταματήσει το Ισραήλ από το να βομβαρδίζει ιρανικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας.

Στα τέλη του περασμένου Μαΐου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε σε αεροπορική επιδρομή F-35. Έτσι έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε αυτό το αεροπλάνο σε στρατιωτική επιχείριση.

Επίσης το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που παρέλαβε μονοθέσια F-35. Τα διθέσια είναι συνήθως για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr