Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι βουλευτές του VMRO-DPMNE «ψήνονται» να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Έξι βουλευτές του VMRO-DPMNE «ψήνονται» να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Σκόπια,

Έξι βουλευτές της σκοπιανής αξιωματικής αντιπολίτευσης, του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, «διαπραγματεύονται την πιθανότητα να στηρίξουν με την ψήφο τους τις συνταγματικές αλλαγές», μετέδωσε επικαλούμενος αποκλειστικές πληροφορίες από πηγές που δεν κατονομάζει, ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός «TELMA».

Το ρεπορτάζ του σκοπιανού καναλιού αναφέρει ότι την πληροφορία επιβεβαίωσαν εμμέσως πηγές από την κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ ο βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος SDSM Μουχάμεντ Ζεκίρι ανέφερε ότι «συζητάμε με όλους τους βουλευτές του VMRO-DPMNE εκτός από τον Νίκολα Γκρούεφσκι».

Εννοείται ότι εάν βουλευτές του VMRO-DPMNE ψηφίσουν υπέρ της Συνταγματικής Αναθεώρησης αυτό σημαίνει ότι αποκηρύττουν τις θέσεις του κόμματός τους περί αρχαίας μακεδονικής ταυτότητας και όλο τον αλυτρωτισμό της «Μεγάλης Μακεδονίας».

Ο «TELMA» μετέδωσε επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει ότι υπάρχουν συναντήσεις σε επίπεδο βουλευτών.

Πηγές του VMRO-DPMNE επιβεβαίωσαν ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση του Προέδρου του κόμματος, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, με τον ηγέτη του συγκυβερνώντος αλβανικού DUI, Αλί Αχμέτι, χωρίς να αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι συνάντηση του Προέδρου του VMRO-DPMNE με τον Πρωθυπουργό Ζάεφ ούτε υπήρξε, ούτε πρόκειται να υπάρξει, εκτός αν η κυβέρνηση κάνει δεκτά τα αιτήματα του κόμματος, δηλαδή σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης κατά το «μοντέλο Πρζινο» 100 ημέρες πριν τις εκλογές, εξεταστική επιτροπή στο κοινοβούλιο για τις «παρατυπίες στο δημοψήφισμα» και αντικατάσταση του Γενικού Εισαγγελέα από νέο που θα προταθεί από την αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr