Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Όρμπαν απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται στους δρόμους – Ξεσηκώθηκαν οργανώσεις

Ο Όρμπαν απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται στους δρόμους – Ξεσηκώθηκαν οργανώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άστεγοι, Βίκτορ Όρμπαν, Ουγγαρία,

Σε ισχύ τέθηκε στην Ουγγαρία νόμος, που απαγορεύει στους άστεγους να κοιμούνται στους δρόμους στη Ουγγαρία, προκαλώντας επικρίσεις από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο νόμος, χαρακτηρίζει έγκλημα τον ύπνο στον δρόμο και δίνει στην αστυνομία την εξουσία να διατάσσει τους άστεγους να πηγαίνουν σε καταφύγια. Αν παρακούσουν τρεις φορές μέσα σε διάστημα 90 ημερών, θα τίθενται υπό κράτηση και θα καταστρέφονται τα υπάρχοντά τους.

Η δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν υποστηρίζει πως ο νέος νόμος στοχεύει στην εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης στους αστέγους και ότι έχουν εξοικονομηθεί χρήματα για να τους βοηθήσουν.

Ωστόσο, ο Γκάμπορ Ιβάνι, ο οποίος ηγείται της οργάνωσης Oltalom (Καταφύγιο) που διαχειρίζεται καταφύγια αστέγων με 600 κλίνες στη Βουδαπέστη, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έκανε διάλογο με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις πριν νομοθετήσει.

«Ο νόμος αυτός χρησιμεύει για να τρομάξει τους άστεγους ώστε να φύγουν από τους δρόμους», δήλωσε ο Ιβάνι. «Είναι φοβισμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αύριο».

Κι ενώ οι άστεγοι είχαν σχεδόν εξαφανιστεί το πρωί της Δευτέρας από τις υπόγειες διαβάσεις στο κέντρο της Βουδαπέστης, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έχει διαθέσει για την περίθαλψη τους σχεδόν 9 δισεκατομμύρια φιορίνια (27,76 εκατομμύρια ευρώ) στον προϋπολογισμό του 2018, συν 300 εκατομμύρια φιορίνια για την επέκταση των καταφυγίων.

«Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να δώσουμε στους αστέγους επιπλέον βοήθεια και όχι επιπλέον δικαιώματα», δήλωσε ο υφυπουργός Μπενς Ρετβάρι.

Οργάνωση ακτιβιστών με την ονομασία «Varos Mindenkie» (που σημαίνει «η πόλη είναι για όλους») σχολίασε, πάντως, πως: «(Η συνταγματική αναθεώρηση) επιτρέπει στις αρχές από τις 15 Οκτωβρίου να διώκουν τους πιο αδύναμους ανθρώπους με ένα ευρύ φάσμα εργαλείων»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θαυμαστής του Τραμπ ο Όρμπαν: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν επέστρεφε ο Τραμπ»

Η Ρωσία θα εφαρμόσει «αντίμετρα» στη Σουηδία επειδή εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ

Ούτε καν ο Βέμπερ δεν στήριξε έμπρακτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

Όρμπαν: Αν δεν συμφωνούσα, θα έστελναν στην Ουκρανία πόρους για την Ουγγαρία

Ουγγαρία: Τη Δευτέρα αναμένεται η συζήτηση στη Βουλή για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr