Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πακιστανός ιατρός που βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον Μπιν Λάντεν «σαπίζει» σε κελί 1,5 τ.μ. στο Πακιστάν

Ο Πακιστανός ιατρός που βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον Μπιν Λάντεν «σαπίζει» σε κελί 1,5 τ.μ. στο Πακιστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πακιστανός ιατρός, Σακίλ Αφρίντι (Shakil Afridi), που βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμπα Μπιν Λάντεν -διεξάγοντας μια ψεύτικη εκστρατεία εμβολιασμού το 2011- συνεχίζει να κρατείται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Πακιστάν, στην επαρχία της Πουντζάμπ, καταδικασμένος σε πολυετή κάθειρξη για προδοσία.

Όπως λέγεται, οι συνθήκες της κράτησής του είναι άθλιες και η υγεία του σε κακή κατάσταση.

Οι πακιστανικές Αρχές δεν επιτρέπουν στους δικηγόρους του να τον συναντήσουν και στην οικογένειά του απαγορεύτηκε να του παρέχει είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Σακίλ Αφρίντι κρατείται σε ένα μικροσκοπικό κελί, μικρό σαν τάφος, με εμβαδόν μόλις 1,5 τετραγωνικό μέτρο.

Η φυλακή στη Σαχιβάλ, όπου ο δρ. Αφρίντι κρατείται σε απομόνωση, χτίστηκε για άκρως επικίνδυνους εγκληματίες.

Είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και φυλάσσεται από κομάντος.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα Asia Times ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Τζαμέελ, του στερούν το σαπούνι, την οδοντόβουρτσα, την οδοντόκρεμα, τις σαγιονάρες, τα ξυριστικά και τις κάλτσες.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαχ Μεχμόοντ Κουρεσί, επισκεπτόμενος τη Νέα Υόρκη τον προηγούμενο μήνα για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, έκανε σαφές ότι το Πακιστάν αντιμετωπίζει τον δρ. Αφρίντι ως προδότη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που τον θεωρούν φίλο τους. «Πρέπει λοιπόν να γεφυρώσουμε αυτό το κενό», είπε.

Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο δρ. Αφρίντι είχε μια δίκαια δίκη και ζήτησε από τους Αμερικανούς να σέβονται το δικαστικό σύστημα του Πακιστάν όπως και οι Πακιστανοί σέβονται το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

Ο δικηγόρος του φυλακισμένου γιατρού, ο Καμάρ Ναντέεμ, δήλωσε ότι «οι παγωμένες σχέσεις του Πακιστάν με τις ΗΠΑ δεν μπορούν να εξομαλυνθούν μέχρις ότου το Πακιστάν επανεξετάσει με συμπάθεια τη δεινή κατάσταση της οικογένειας του Αφρίντι, αποσύρει όλες τις κατηγορίες εναντίον του και του επιτρέψει να επιστρέψει στην οικογένειά του ως ελεύθερος πολίτης».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, καταδικάστηκε σε μια στημένη υπόθεση επειδή βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, μια πράξη που οι πακιστανικές Αρχές θεώρησαν «προδοτική».

Οι Αμερικανοί κομάντος επιτέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα που διέμενε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου 2011, σκοτώνοντας τον ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Ο δρ. Αφρίντι συνελήφθη μερικές ημέρες μετά την επιδρομή, ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα και στη δίκη του, ένα χρόνο αργότερα, καταδικάστηκε σε 33 χρόνια κάθειρξη.

Για να μπορέσουν να τον καταδικάσουν, τον ενέπλεξαν ότι δήθεν είχε σχέσεις με κάποια ισλαμιστική οργάνωση. Βεβαίως οι πάντες γνωρίζουν ότι καταδικάστηκε επειδή συνεργάστηκε με τη CIA.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Συρία: Η Ρωσία πήρε πίσω 32 παιδιά του Ισλαμικού Κράτους που κρατούσε η AANES

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr