Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε βαριές απώλειες στους Κούρδους (SDF) – 68 μαχητές νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος προκάλεσε βαριές απώλειες στους Κούρδους (SDF) – 68 μαχητές νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 68 μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σκοτώθηκαν σε αντεπίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι μια συμμαχία Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ και ελέγχουν τα εδάφη ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν φονικές επιθέσεις «από το βράδυ της Παρασκευής ως τα ξημερώματα του Σαββάτου» στο ύστατο προπύργιό τους στην επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Νωρίτερα χθες, ο ίδιος είχε δώσει έναν απολογισμό που έκανε λόγο για 41 νεκρούς στις τάξεις των SDF.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε εξαιτίας του ότι βρέθηκαν νέα θύματα στο μέτωπο», ενώ υπάρχουν επίσης «περίπου εκατό τραυματίες» στις τάξεις των SDF, ανάμεσά τους ορισμένοι σε σοβαρή κατάσταση, όπως εξήγησε ο Άμπντελ Ραχμάν, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για 24 νεκρούς τζιχαντιστές στις μάχες.

Οι επιθέσεις, ιδίως αυτές των βομβιστών-αυτοκτονίας ζωσμένων με εκρηκτικά ή στο τιμόνι αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικά, επέτρεψαν στο Ισλαμικό Κράτος να ανακαταλάβει τομείς που του είχαν αποσπάσει το τελευταίο διάστημα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κυρίως στις κοινότητες Σούσα και Μπαγούζ, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις επιθέσεις με προπαγανδιστικές αναρτήσεις στο Telegram, το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε ότι «οι στρατιώτες του χαλιφάτου εξαπέλυσαν το πρωί (της Παρασκευής) ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον των θέσεων των αποστατών» στην κοινότητα «Σούσα και τα περίχωρά της».

Εκπρόσωπος του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον, ο οποίος δρα στη Συρία και στο Ιράκ, εκτίμησε ότι «αμμοθύελλα διευκόλυνε αυτή την αντεπίθεση» των τζιχαντιστών.

Όμως αφού «ο ουρανός καθάρισε, ο Συνασπισμός θα συνεχίσει την αεροπορική υποστήριξη» προς τους μαχητές των SDF στο πεδίο της μάχης.

Οι SDF, με την υποστήριξη του Συνασπισμού, άρχισαν τη 10η Σεπτεμβρίου το τελικό στάδιο επιχείρησης με στόχο να τερματιστεί η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

Στόχος: το τελευταίο καταφύγιο των τζιχαντιστών σε μια στενή λωρίδα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη ποταμού, που συμπεριλαμβάνει, εκτός από τη Σούσα και την Μπαγούζ, τις κοινότητες Χατζίν και Σάφα.

Από τη 10η Σεπτεμβρίου στις μάχες έχουν σκοτωθεί 507 τζιχαντιστές και 297 μαχητές των SDF, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από το 2011, ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 360.000 ανθρώπους και μετέτρεψε σχεδόν τον μισό πληθυσμό της χώρας σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Η σύρραξη βρέθηκε στο επίκεντρο της τετραμερούς συνόδου κορυφής που διεξήχθη το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή των ηγετών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr