Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποκάλυψη: Η Τσεχοσλοβακία είχε φάκελο για τον Τραμπ – «Ήταν στο στόχαστρό μας»

Αποκάλυψη: Η Τσεχοσλοβακία είχε φάκελο για τον Τραμπ – «Ήταν στο στόχαστρό μας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Φάκελο για τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τον γάμο του με την Τσέχα Ιβάνα Ζελνίτσκοβα, διατηρούσε η κρατική ασφάλεια της Τσεχοσλοβακίας, σύμφωνα με το τεύχος του περιοδικού Respekt που κυκλοφόρησε χθες Δευτέρα.

«Ναι, οι Τραμπ βρίσκονταν στο στόχαστρό μας», δήλωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό ο Βλαστίμιλ Ντάνεκ, άλλοτε διευθυντής της StB, της τσεχοσλοβάκικης κρατικής ασφάλειας στην Γκοτβάλντοφ (τη σημερινή Ζλιν), γενέτειρα της Ιβάνα Τραμπ.

«Γνωρίζαμε πως ο Τραμπ διέθετε επιρροή. Δεν έκρυβε ότι ήθελε να γίνει πρόεδρος μια μέρα. Ενδιαφερόμασταν να μάθουμε περισσότερα πράγματα γι’ αυτόν», συμπλήρωσε ο Ντάνεκ.

Η StB είχε αρχικά ανοίξει φάκελο το 1978 για την Ιβάνα Ζελνίτσκοβα, στον οποίο αργότερα προστέθηκαν στοιχεία για τον σύζυγό της, γράφει το Respekt, που δημοσίευσε το άρθρο έπειτα από έρευνα σε συνεργασία με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Σκιέρ και μοντέλο πριν κάνει την είσοδό της στον κόσμο των επιχειρήσεων, η Ιβάνα Ζέλνιτσκοβα παντρεύτηκε τον Ντόναλντ Τραμπ το 1977 με τον οποίο απέκτησε – πριν από το διαζύγιό τους, το 1992 – τρία παιδιά: τον Ντόναλντ τον νεότερο, την Ιβάνκα και τον Έρικ.

Κατά τον φάκελό του στην τσεχική κρατική ασφάλεια, ο Τραμπ είχε αρχίσει να σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ήδη από το 1986, αλλά είχε τότε εγκαταλείψει αυτή την ιδέα, καθώς έκρινε πως θα τον θεωρούσαν υπερβολικά νέο (ήταν 41 ετών τότε).

«Με την υποψηφιότητά του, θέλει να αποτελέσει εξαίρεση στην αμερικανική ιστορία. Θέλει να αναδειχθεί στην προεδρία ως μια προσωπικότητα πολιτικά ανεξάρτητη. Δεν είναι μέλος ούτε των Δημοκρατικών, ούτε των Ρεπουμπλικάνων, μολονότι και οι δύο (παρατάξεις) επιδιώκουν να τον προσελκύσουν» στις τάξεις τους, αναφέρει σχετικό σημείωμα.

«Παρότι μοιάζει καθαρή φαντασία, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει» προστίθεται στο ίδιο σημείωμα.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της πάλαι ποτέ Τσεχοσλοβακίας κατέρρευσε το 1989, όταν εκδηλώθηκε η «Βελούδινη Επανάσταση», στο πηδάλιο της οποίας βρισκόταν ο Βάτσλαβ Χάβελ.

Η StB, η οποία συνεργαζόταν στενά με τις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες, διαλύθηκε το 1990.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Τουρκία: Σύλληψη οκτώ ατόμων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Τραμπ: Δημοσίευσε εικόνα του Μπάιντεν δεμένο χειροπόδαρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr