Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζάεφ: Ξεκάθαρο το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ζάεφ: Ξεκάθαρο το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πίστη ότι όλες οι προθεσμίες στη διαδικασία υιοθέτησης των Συνταγματικών Αλλαγών θα τηρηθούν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

«Οι κανόνες για τις προθεσμίες των διαδικασιών είναι ξεκάθαρες. Αν υιοθετήσουμε το προσχέδιο των τροπολογιών στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και το προωθήσουμε στο κοινοβούλιο, η επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να προγραμματιστεί μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Έπειτα η Επιτροπή του Κοινοβουλίου για τα Συνταγματικά ζητήματα και η Νομοθετική Επιτροπή θα ξεκινήσουν τη συζήτηση

Όλες οι ημερομηνίες είναι πλήρως ορισμένες και έτσι μπορούμε να πούμε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ότι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε και την επικοινωνία που υπάρχει με την ελληνική πλευρά για τις συνταγματικές αλλαγές, που όπως είπε «δεν προκύπτει σαν υποχρέωση από τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά γίνεται στο πνεύμα της συνεργασίας και της φιλίας των δύο λαών».

Μάλιστα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συχνή του επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι και οι δύο δεν θέλουν να καθυστερήσει η διαδικασία γιατί αυτό δεν ωφελεί καμία πλευρά και «όσο πιο σύντομα ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα στο Κοινοβούλιο, τόσο το καλύτερο για τους Έλληνες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Φάμελλος: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κύρωση των 3 μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την πατριωτική Συμφωνία των Πρεσπών

Αντιμέτωποι με αμερικανικές κυρώσεις η Γκορντάνα και οι υπόλοιποι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr