Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η συμμετοχή θα κρίνει τον νικητή στις εκλογές του Κογκρέσου στις ΗΠΑ

Γιατί η συμμετοχή θα κρίνει τον νικητή στις εκλογές του Κογκρέσου στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι μετά την επώδυνη ήττα του 2016 στις προεδρικές εκλογές, έχουν τώρα την ευκαιρία για δυναμική επιστροφή διεκδικώντας τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και διατηρώντας ελπίδες και για τη Γερουσία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ωστόσο έχουν μία μεγάλη πρόκληση να υπερκεράσουν: τη χαμηλή συμμετοχή. Οι δημογραφικές ομάδες, που παραδοσιακά στηρίζουν Δημοκρατικούς, τείνουν να εμφανίζονται λιγότερο στην κάλπη για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο αμερικανικός πληθυσμός είναι ολοένα και πιο διαφοροποιημένος, με τις εκτιμήσεις βάσει των δημογραφικών τάσεων να θέλουν την πλειονότητα των πολιτών να μην είναι λευκοί έως το 2045.

Ωστόσο το εκλογικό σώμα των ενδιάμεσων εκλογών είναι σε ποσοστό 76% λευκό και η μέση ηλικία του περίπου 17 χρόνια μεγαλύτερη από εκείνη του συνολικού πληθυσμού.

Στις προεδρικές εκλογές του 2016 το 73% των ψηφοφόρων ήταν λευκοί. Το 57% εξ αυτών επέλεξαν τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο. Στις ενδιάμεσες εκλογές τα δημογραφικά στοιχεία φαίνεται να ευνοούν ακόμη περισσότερο τους συντρητητικούς υποψηφίους.

Σε εκείνες του 2014 η συμμετοχή ήταν η χαμηλότερη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με το ποσοστό των λευκών να ανέρχεται στο 76%.

Οι Δημοκρατικοί ευελπιστούν βέβαια ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Εκτιμούν ότι οι νέοι δεν θα αδιαφορήσουν, αλλά θα πάνε στις κάλπες για μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, όπως τη χαρακτηρίζουν.

Πράγματι σε ορισμένες πολιτείες, όπως στη Βόρεια Καρολίνα, την Αριζόνα και τη Τζώρτζια, οι εγγραφές νέων ψηφοφόρων έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr