Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλοι διανοούμενοι: Πρόκληση η παρουσία Ερντογάν στο Παρίσι – Είναι ανεπιθύμητος

Γάλλοι διανοούμενοι: Πρόκληση η παρουσία Ερντογάν στο Παρίσι – Είναι ανεπιθύμητος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Γάλλοι διανοούμενοι κηρύσσουν ανεπιθύμητο στη χώρα τους τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στο Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου.

Τον κατηγορούν τον μεταξύ άλλων για τη στάση του εναντίον των Κούρδων, την αντισημιτική πολιτική του και τη στάση του στην Κύπρο, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον γαλλικό Τύπο.

Επιπλέον, η Τουρκία εξακολουθεί να υποθάλπει και τον τζιχαντισμό και τον αντισημιτισμό.

Στη διακήρυξη η οποία δημοσιεύεται στην Λε Μοντ και υπογράφουν διανοούμενοι, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και άλλες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς αναφέρεται ακόμη ότι παραβιάζονται οι ελευθερίες στη Τουρκία, ότι η Τουρκία έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για τους δημοσιογράφους, ότι υπάρχουν 55 χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι και 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους μέσα σε δύο χρόνια.

Καλούν τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν να δώσει το μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο ότι με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν σημαίνει ότι εγκρίνονται οι πολιτικές που ακολουθεί.

Την διακήρυξη υπογράφουν επίσης ο πρόεδρος της γαλλοκυπριακής κοινότητας, Ευαγόρας Μαυρομάτης, η πρόεδρος της γαλλοελληνικής κοινότητας, Ζέτα Θεοδωρίδη.

Ταυτόχρονα, αρμενικές οργανώσεις στη Γαλλία με επιστολή τους στον Γάλλο Πρόεδρο αναφέρουν ότι η πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο είναι ενάντια στο πνεύμα της επετείου των 100 χρόνων και εκφράζουν την ελπίδα ότι η συμμετοχή του δεν θα αμαυρώσει τους εορτασμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Λέκκας: Πρέπει να γίνει άμεσα ένας μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Όσο περνάει ο χρόνος ο σεισμός από τα 7,8 Ρίχτερ πάει στα 8,2

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr