Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μακρόν προσέβαλε τη Σερβία στο ανιστόρητο «πανηγυράκι» του για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Μακρόν προσέβαλε τη Σερβία στο ανιστόρητο «πανηγυράκι» του για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία της Σερβίας αλλά και η κοινή γνώμη από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Παρίσι κατά την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το γεγονός ότι ο Βούτσιτς δεν βρισκόταν στην κεντρική εξέδρα θεωρήθηκε προσβολή για τα θύματα που είχε η Σερβία στον Μεγάλο Πόλεμο.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τοποθετήθηκε, από τους διοργανωτές, στην εξέδρα απέναντι από την κεντρική.

Η Σερβία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αναλογικά με τον πληθυσμό της, καθώς έχασε το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας και το 62% του αντρικού πληθυσμού.

«Κατά την διάρκεια της τελετής είχα ένα κόμπο στο λαιμό, στεκόμουν συνεχώς σκυφτός, αλλά δεν θέλησα να αποχωρήσω για να μην δημιουργήσω σκάνδαλο», δήλωσε μετά την τελετή ο Βούτσιτς.

Εκείνο που επίσης εξόργισε, ακόμη περισσότερο, την κοινή γνώμη στη Σερβία είναι το γεγονός ότι στην κεντρική εξέδρα στην δεύτερη σειρά βρισκόταν ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ενώ στην πρώτη σειρά καθόταν η πρόεδρος της Κροατίας (η οποία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσε τμήμα της Αυστρο-ουγγαρίας) Κολίντα ΓραμπάρΚιτάροβιτς.

Ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στη Σερβία, Φρεντερίκ Μοντολόνι εξέφρασε την λύπη του και ζήτησε δημόσια συγνώμη.

«Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Πρόκειται για θλιβερό λάθος και παρακαλώ τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον σερβικό λαό να αποδεχθούν την συγγνώμη μου», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Γάλλος διπλωμάτης.

Στη φωτογραφία βλέπετε τον Αλβανό πρόεδρο του Κοσόβου, μιας επικράτειας που δεν αναγνωρίζεται καν ως χώρα από όλα τα κράτη του ελεύθερου κόσμου -θεωρείται αυτόνομη σερβική επαρχία- μιας περιοχής που ήταν σερβική επαρχία στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, να στέκεται πίσω από τους Μακρόν, Μέρκελ και Πούτιν, ενώ ο Πρόεδρος της νικήτριας Σερβίας να στέκεται απέναντι με τους… παρακατιανούς. Να σημειωθεί πως η συμπεριφορά της Γαλλίας ούτε απέναντι στην Ελλάδα ήταν η πρέπουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr