Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ακροδεξιό καθεστώς του Κιέβου κατηγόρησε την Πέμπτη τη Ρωσία ότι κατέρριψε την Τετάρτη ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε «αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας».

«Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης.

Αυτή είναι η δεύτερη καταγγελία από το καθεστώς του Κιέβου για κατάρριψη πολεμικού αεροσκάφους από τη Ρωσία. Τη Δευτέρα οι Ουκρανοί ισχυρίστηκαν ότι οι Ρώσοι έριξαν με πύραυλο από το έδαφός τους, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26. Τα τέσσερα από τα οκτώ στελέχη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων τα οποία επέβαιναν σε αυτό το αεροσκάφος διασώθηκαν, δύο αιχμαλωτίστηκαν και δύο έχασαν τη ζωή τους, όπως διευκρίνισε σήμερα το Ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Καταγγέλλοντας μια «νέα πρόκληση» από μέρους της Μόσχας, ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ανέφερε ότι ήταν «στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκτόξευσε έναν πύραυλο αέρος-αέρος στο αεροσκάφος Su-25».

Η Μόσχα δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει επισήμως στις ουκρανικές δηλώσεις σχετικά με την καταστροφή του Αντόνοφ ή του Σουχόι, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης των δύο χωρών, καθώς το Κίεβο συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποστηρίζει την αυτονομιστική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.

Αντιδράσεις από τη Ρωσία για τις νέες κυρώσεις

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι νέες δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία είναι “κακόβουλες” και ότι τέτοιου είδους μέτρα δεν έχουν λυγίσει ποτέ καμία χώρα.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης ότι οι κυρώσεις που αποφασίσθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία και θα τροφοδοτήσουν τα αντι-αμερικανικά αισθήματα στην Ρωσία.

Στο Κίεβο, ο νεοναζί πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ δήλωσε ότι η επιβολή των νέων κυρώσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι οι απόπειρες της Μόσχας να διαιρέσει την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες απέτυχαν.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο Ουκρανός ακροδεξιός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τον εφοδιασμό με όπλα των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία και προειδοποίησε ότι οι απόπειρες κατάληψης της Ουκρανίας θα αποτύχουν.

Μάλιστα σε μια έξαρση νεοναζιστικής βλακείας, ο Γιατσένιουκ είπε: “Αρκετά Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) ! Είναι ώρα να τερματίσεις τον πόλεμο, να σταματήσεις να εφοδιάζεις τους αλήτες και τους αυτονομιστές και να τροφοδοτείες την ιδέα της δημιουργίας της Μεγάλης Ρωσίας εις βάρος της Ουκρανίας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr