Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Κι άλλα μακάβρια ευρήματα, στους 50 οι νεκροί

Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Κι άλλα μακάβρια ευρήματα, στους 50 οι νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στους 48 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά «Camp Fire» στην Καλιφόρνια, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην πολιτεία να φτάνουν τα 50.

Ο νέος απολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τον εντοπισμό έξι ακόμη σορών στην πόλη Παραντάις, όπου ομάδες ιατροδικαστικών, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών, πέρασαν όλη τη μέρα χτενίζοντας ένα σεληνιακό τοπίο, γεμάτο αποκαΐδια και συντρίμμια.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπιούτ, Κόρι Χόνι, 100 άνδρες της Εθνοφρουράς στάλθηκαν κατόπιν αιτήματός του για να βοηθήσουν στις έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν άλλα θύματα.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων εντείνονται έξι ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς «Camp Fire» η οποία κατέστρεψε πάνω από 8.800 σπίτια και άλλα κτήρια, τα περισσότερα στην Παραντάις, μια πόλη 27.000 κατοίκων, μεγάλο μέρος της οποίας μετατράπηκε σε στάχτες από τις φλόγες.

Η διαταγή άμεσης απομάκρυνσης που εξέδωσαν οι αρχές παραμένει σε ισχύ για πάνω από 50.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο μεταξύ, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη νότια Καλιφόρνια χαρακτηριζοταν λίγο καλύτερη από τις τοπικές αρχές, αφού οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο κατά το 35% την πυρκαγιά που οι αρχές ονόμασαν «Woolsey Fire».

Η πυρκαγιά Woolsey έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει καταστρέψει πάνω από 400 κτήρια και έχει αναγκάσει πάνω από 200.000 πολίτες να απομακρυνθούν από τις εστίες τους κοντά στην παραθαλάσσια κοινότητα Μάλιμπου, δυτικά του Λος Άντζελες.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Τζιμ ΜακΝτόνελ οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια, ενώ έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις υποδομές, όπως στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης και στους δρόμους.

Στη βόρεια Καλιφόρνια, δεν είναι πλέον σαφές πόσοι άνθρωποι αγνοούνται ακόμη. Ο σερίφης Χόνι έκανε λόγο μέχρι τώρα για 228 αγνοούμενους, αλλά την Τρίτη είπε πως ο αριθμός είναι πολύ ρευστός.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κηρύξει σε κατάσταση μείζονος καταστροφής τις πυρόπληκτες περιοχές στην Καλιφόρνια από τη Δευτέρα, ώστε να είναι διαθέσιμα ομοσπονδιακά κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr