Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H δήμαρχος Ρώμης μετονομάζει δρόμους που τιμούν τον δικτάτορα Μουσολίνι

H δήμαρχος Ρώμης μετονομάζει δρόμους που τιμούν τον δικτάτορα Μουσολίνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι αποφάσισε να αλλάξει τα ονόματα δρόμων που τιμούν τους φασίστες του Μπενίτο Μουσολίνι.

Η 40χρονη Ράτζι, που είναι η νεότερη δήμαρχος στην ιστορία της Ρώμης και ανέλαβε το «τιμόνι» της ιταλικής πρωτεύουσας το 2016, κάλεσε τους φοιτητές να προτείνουν ονόματα προσωπικοτήτων που αντιστάθηκαν στον φασισμό για τους δρόμους που θα μετονομαστούν.

Κεντρικοί δρόμοι της ιταλικής πρωτεύουσας όπως είναι οι Via Arturo Donaggio και Via Edoardo Zavattari, πήραν τα ονόματά τους από τους επιστήμονες που υπέγραψαν «Το Μανιφέστο της Φυλής», που αποτελεί την επίσημη θέση της φασιστικής Ιταλίας σχετικά με το λεγόμενο «φυλετικό ζήτημα» και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στις 15 Ιουλίου του 1938 στην εφημερίδα Giornale d’Italia.

Το μανιφέστο προετοίμασε τους αντισημιτικούς νόμους της κυβέρνησης Μουσολίνι, σύμφωνα με τους οποίους οι Εβραίοι έχαναν την ιταλική υπηκοότητα και δεν μπορούσαν να εργαστούν σε κυβερνητικές θέσεις ενώ απαγορευόταν οι σχέσεις και οι γάμοι μεταξύ Ιταλών και Εβραίων ή Αφρικανών.

Η δήμαρχος της Ρώμης δήλωσε ενθουσιασμένη που οι δρόμοι της «Αιώνιας Πόλης» θα λάβουν ονόματα ανθρώπων που είχαν το κουράγιο να αντισταθούν στο φασισμό και τόνισε πως οι άνθρωποι αυτοί θα επαναπροσδιορίσουν τους δρόμους που θα λάβουν τα ονόματά τους.

«Πρέπει να ανακτήσουμε μια μνήμη που σήμερα κινδυνεύει να ξεχαστεί.

»Διαφορετικά ρισκάρουμε να υποφέρουμε από τραγωδίες όμοιες με εκείνες που συνέβησαν πριν 80 χρόνια», ανέφερε η δήμαρχος.

Νωρίτερα μέσα στο έτος η Ράτζι είχε αποκαλέσει τη Ρώμη «αντιφασιστική πόλη» και είχε δηλώσει πως η ιταλική πρωτεύουσα θα πρέπει να γίνει παράδειγμα «διαγράφοντας τα ονόματα δρόμων που αντιπροσωπεύουν τη ντροπή για τη χώρα μας».

Πάντως, στο Κίνημα Πέντε Αστέρων από το οποίο προέρχεται η δήμαρχος, υπάρχουν και άτομα που δεν έχουν καταδικάσει το φασιστικό παρελθόν της Ιταλίας.

Πολιτικοί από το Κίνημα Πέντε Αστέρων στήριξαν την πρόταση δρόμος της Ρώμης να πάρει το όνομα του Τζόρτζιο Αλμιράντε, θαυμαστή των αντισημιτικών νόμων του Μουσολίνι και ιδρυτή του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI), ενός νεοφασιστικού κόμματος, που έδρασε από το 1946 μέχρι το 1995.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Ελλάδα στις top 5 επιλογές των Δυτικοευρωπαίων ταξιδιωτών το επόμενο 12μηνο

Νταβός: «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ με απουσίες ηγετικών ευρωπαϊκών δυνάμεων

Θρίαμβος για την Εθνική πόλο 15-13 την Ιταλία και… φουλ για μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Valentino

Συμφωνία Mercosur – Γαλλία: Αγρότες απέκλεισαν δρόμους του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι κατά της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Mercosur

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr