Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να καταπατήσει χωράφια στη νεκρή ζώνη της Κύπρου

Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να καταπατήσει χωράφια στη νεκρή ζώνη της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο τουρκικός κατοχικός στρατός προσπαθεί να καταπατήσει καλλιεργήσιμα χωράφια στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, στη Δένεια.

Οι προκλήσεις του κατοχικού στρατού συνεχίστηκαν και το Σάββατο στη Δένεια. Εδώ και μια περίπου βδομάδα όπως καταγγέλλει ο κοινοτάρχης του ακριτικού χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας, ο κατοχικός στρατός συντηρεί ένα σκηνικό έντασης σε χωράφια που βρίσκονται στη Νεκρή Ζώνη.

Νέο επεισόδιο εξάλλου σημειώθηκε το Σάββατο όταν Τουρκοκύπριοι γεωργοί με συνοδεία κατοχικού στρατού πήγαν για να καλλιεργήσουν χωράφια, τα οποία καλλιεργούν εδώ και χρόνια Ελληνοκύπριοι.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης της περιοχής, Χριστάκης Παναγιώτου στο Sigmalive, εδώ και μία βδομάδα δέχεται καταγγελίες από γεωργούς της περιοχής, οι οποίοι καλλιεργούσαν εδώ και χρόνια χωράφια στη Νεκρή Ζώνη με την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες αναφέρουν ότι ο κατοχικό στρατός συνοδεύει Τουρκοκύπριους γεωργούς και προχωρούν σε απειλές.

Για τα πρόσφατα περιστατικά, έχουν ενημερωθεί τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και το υπουργείο Εξωτερικών. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 15 και 16 Νοεμβρίου, αντίστοιχα, υπήρξαν άλλα δύο περιστατικά.

Την Πέμπτη, περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Αυλώνας-Δένειας και την Παρασκευή στην περιοχή Δένειας.

Την Πέμπτη Τούρκος αξιωματικός πλησίασε, με την συνοδεία τεσσάρων περίπου οπλισμένων στρατιωτών του ψευδοκράτους, Ελληνοκύπριο γεωργό και εξέφρασε απειλές εναντίον του.

Ο γεωργός μετακινήθηκε σε κάποια απόσταση, χωρίς, ωστόσο, να ικανοποιήσει τον Τούρκο αξιωματικό, ο οποίος πλησίασε εκ νέου και απειλούσε ότι θα τον συλλάμβανε.

Με την επέμβαση των μελών της ειρηνευτικής δύναμης, απετράπησαν τα χειρότερα.

Τι απαντούν οι Κυανόκρανοι

Ελληνοκύπριος γεωργός εισήλθε το πρωί στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας, χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια, και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ του ζήτησε να αποχωρήσει από την περιοχή όπως και έπραξε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αλίμ Σιντίκ, προσθέτοντας πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης αποτελεί την πιο σημαντική προτεραιότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Κληθείς να σχολιάσει καταγγελίες Ελληνοκύπριων γεωργών για προκλητικές ενέργειες του τουρκικού στρατού στη νεκρή ζώνη στη Δένεια, ο κ. Σιντίκ είπε πως δεν έχει να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για αυτούς τους ισχυρισμούς και δεν μπορεί να τους επιβεβαιώσει, σημειώνοντας παράλληλα πως διάφορα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στη νεκρή ζώνη.

Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως «ενέργειες που υπονομεύουν το στρατιωτικό στάτους κβο δεν είναι δυνατόν να επιτραπούν», προσθέτοντας πως η διατήρηση του στάτους κβο και η ασφάλεια των πολιτών στη νεκρή ζώνη παραμένει η πιο σημαντική μας προτεραιότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ροζάκης: Οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κύπριος Εκπρόσωπος: Καταδικαστέες, απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr