ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: Έπρεπε να είχαμε αιχμαλωτίσει νωρίτερα τον Μπιν Λάντεν

Τραμπ: Έπρεπε να είχαμε αιχμαλωτίσει νωρίτερα τον Μπιν Λάντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον οποίο σκότωσαν Αμερικανοί κομάντο στο Πακιστάν τον Μάιο του 2011, θα έπρεπε να είχε αιχμαλωτιστεί πολύ νωρίτερα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον των προκατόχων του και του Πακιστάν.

«Σίγουρα θα έπρεπε να είχαμε αιχμαλωτίσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν πολύ νωρίτερα» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είχα αναφέρει το όνομά του στο βιβλίο μου λίγο πριν από τις επιθέσεις εναντίον Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, καταγγέλλοντας ιδίως τη στάση του Δημοκρατικού προκατόχου του Μπιλ Κλίντον.

«Καταβάλαμε δισεκατομμύρια ευρώ στο Πακιστάν και δεν μας είπαν ποτέ ότι ζούσε εκεί» συμπλήρωσε, μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις που έκανε στο Fox News, όπου είπε ότι «όλος ο κόσμος γνώριζε στο Πακιστάν» ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα ζούσε σε πακιστανικό έδαφος, κάτι που το Ισλαμαμπάντ αρνείται.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε επίσης της ματαίωσης της βοήθειας στο Πακιστάν, διότι αυτή η χώρα δεν έκανε, σύμφωνα με τον ίδιο, «τίποτα, απολύτως τίποτα» για την Αμερική.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Καν επέκρινε με σφοδρότητα τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

«Αυτός ο πόλεμος (κατά της τρομοκρατίας) στοίχισε τη ζωή σε 75000 ανθρώπους στο Πακιστάν και προκάλεσε οικονομικές ζημίες ύψους 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οικονομία» του Πακιστάν, έγραψε σε μια σειρά από tweet.

«Αυτός ο πόλεμος είχε δραματικό αντίκτυπο στη ζωή των Πακιστανών» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας «μικρό» το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε η χώρα του από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ δήλωσε στο Fox News ότι εάν το Ιράν κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, «θα τους ανατινάξω τα πέταλα»

Ο Τραμπ προειδοποίησε τους Ιρανούς για τα Στενά του Ορμούζ: «Αν τα κλείσετε, δεν θα έχετε πλέον χώρα» – «Δεν θα καταφέρετε καν να επιστρέψετε στην αναθεματισμένη τη χώρα σας»

Νέες απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης: Θα πλήξουμε το Ιράν ακόμα πιο σκληρά αν δεν συγκρατήσει τη Χεζμπολάχ

Δημοσκόπηση-σοκ στο Ισραήλ: «Νικητής του πολέμου το Ιράν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr